08:08 21.12.2020

Канада призупиняє авіарейси з Великої Британії на 72 години через нову мутацію COVID-19

3 хв читати
Канада призупиняє авіарейси з Великої Британії на 72 години через нову мутацію COVID-19

Влада Канади оголосила про введення заборони на три доби на всі авіарейси з Великої Британії, починаючи з понеділка.

"Сьогодні вдень я провів зустріч з групою реагування на інциденти. Ми зосередилися на новому варіанті COVID-19, виявленому в Великій Британії, і вирішили ввести нові прикордонні обмеження, щоб ви - і люди в усій країні - були в безпеці", - написав у Twitter прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

"Сьогодні опівночі і протягом наступних 72 годин всім рейсам з Великої Британії буде заборонений в'їзд в Канаду. Прибулих пасажирів піддадуть повторному огляду і посиленим заходам", - додав він.

У неділю низка європейських країн почала закривати кордони для прибулих з Великої Британії після того, як було оголошено про посилення пов'язаних із новим штамом COVID-19 обмежень в Лондоні і Південній Англії.

Так, Франція оголосила про тимчасове припинення транспортного руху з Великої Британії зважаючи на ситуацію з новою мутацією вірусу COVID-19.

Про припинення авіаційного та залізничного сполучення з Великою Британією через побоювання занести новий різновид вірусу на континентальну частину Європи оголосила влада Бельгії і Нідерландів. Ірландія заборонила польоти і пороми з Великої Британії на 48 годин.

Італія заборонила авіапасажирам в'їжджати до Великої Британії до 6 січня. Жителі Італії, як і раніше, зможуть покинути Британію, щоб повернутися додому. Польоти з Великої Британії заборонили Австрія і Німеччина.

Іспанія скоротить польоти, якщо не буде спільної відповіді ЄС на загрозу, що походить від нового штаму вірусу.

Влада Португалії заявила, що тільки португальці і жителі країни можуть приїхати з Великої Британії. Кожен повинен пред'явити докази негативного тесту на COVID-19, який можна зробити в аеропортах.

Чеська Республіка ввела обов'язковий 10-денний карантин для всіх, хто прибуває з Великої Британії, починаючи з неділі. Фінляндія, Данія та Аргентина також заборонили в'їзд до Великої Британії мандрівникам.

Серед інших призупиняє польоти з Великою Британією Болгарія до 31 січня. Латвія і Естонія також оголосили про припинення авіасполучення з Великою Британією до кінця року.

Також готується заборонити в'їзд з Великої Британії Швеція. Туреччина припиняє польоти з Великої Британії, Данії та Нідерландів, а Саудівська Аравія припинила всі міжнародні рейси для мандрівників на тиждень, а також в'їзд через сухопутні і морські порти.

Ізраїль заборонив в'їзд всім не ізраїльтянам, що летять з Великої Британії, Данії та Південної Африки. Ізраїльтяни, які прибувають з Великої Британії, повинні будуть ізолюватися в спеціально відведеному готелі протягом двох тижнів.

Колумбія, Марокко, Чилі, Аргентина призупинили прямі рейси до Великої Британії і з неї. Еквадор також розглядає питання про посилення заходів з боротьби з поширенням вірусу.

Згідно зі спільною заявою, опублікованою в неділю міністерствами охорони здоров'я і внутрішніх справ Аргентини, ще один рейс з Великої Британії зможе приземлитися в міжнародному аеропорту Буенос-Айреса в понеділок вранці. Пізніші рейси були скасовані.

Чилійський уряд оголосив у Twitter, що всі рейси до Великої Британії і з неї будуть припинені, починаючи з вівторка, і що мандрівники, які були у Великій Британії протягом останніх 14 днів, повинні будуть пройти самокарантин.

Президент Колумбії Іван Дуке також оголосив, що всі польоти між Колумбією і Великою Британією будуть припинені, починаючи з понеділка. Мандрівники, які були у Великій Британії протягом останніх 14 днів, також повинні будуть пройти самокарантин при в'їзді в країну.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА