15:38 21.12.2020

Кернесу треба присвоїти звання почесного харків'янина, встановити пам'ятник і назвати його ім'ям станцію метро - секретар міськради

2 хв читати
Кернесу треба присвоїти звання почесного харків'янина, встановити пам'ятник і назвати його ім'ям станцію метро - секретар міськради

Секретар Харківської міськради Ігор Терехов вважає, що в місті обов'язково має бути встановлено пам'ятник меру Геннадію Кернесу.

"Ми зобов'язані, щоб у місті Харкові з'явився пам'ятник Геннадієві Адольфовичу Кернесу. Це наш святий обов'язок. Я обов'язково наполягатиму на цьому питанні", - сказав Терехов на брифінгу в понеділок.

За його словами, він уже доручив архітекторам розглянути кілька варіантів місць, де можна встановити такий пам'ятник. Терехов також пообіцяв винести це питання на широке обговорення.

Секретар міськради повідомив також, що наразі опрацьовується питання, щоб надати ім'я Кернеса проспекту або вулиці. Крім того, Терехов виступає за те, щоб назвати ім'ям Кернеса одну зі станцій метро, але відмовився уточнювати, чи йдеться про якусь нову станцію чи перейменування наявної.

Терехов також заявив, що ініціює присвоєння Кернесу звання "Почесний громадянин міста Харкова".

"Так, я виступив із такою ініціативою. Я вважаю, що Геннадієві Адольфовичу треба присвоїти звання почесного харків'янина. Свого часу, вже близько двох років, я і багато громадських організацій зверталися до Геннадія Адольфовича, щоб присвоїти йому звання "Почесний громадянин міста Харкова". Колись він мені сказав: "Настане час - ти мені присвоїш", - сказав Терехов.

Водночас положення про присвоєння звання "Почесний громадянин міста Харкова" передбачає, що його дають за життя людини.

"Звання "Почесний громадянин міста Харкова" відновлено рішенням виконавчого комітету Харківської міської ради від 12.08.1998 №781... враховуючи світову та вітчизняну практику відзначення видатних осіб, продовжуючи історичні традиції міста Харкова, з метою прижиттєвого вшанування та відзнаки осіб, які зробили вагомий внесок у розвиток міста Харкова, в знак великої поваги до їхньої громадської діяльності", - йдеться в положенні.

Як повідомлялося, Кернес помер на 62-му році життя в берлінській клініці "Шаріте", де проходив лікування після ускладнень від COVID-19.

Кернеса вперше було обрано міським головою Харкова в 2010 році. У 2015 році його було переобрано на цю посаду в першому турі виборів.

4 листопада 2020 року Харківська міська територіальна виборча комісія знову визнала Кернеса обраним міським головою. Він набрав найбільшу кількість голосів виборців, що взяли участь у виборах, - за нього проголосували 60,34% виборців.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Директор ЦРУ Бернс попереджає, що Україна може програти війну з Росією до кінця року, якщо США не надішлють більше допомоги

Зеленський нагородив Алена Делона орденом "За заслуги "

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА