18:35 21.12.2020

Російські найманці від початку доби 6 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, поранені двоє українських військових - штаб ООС

2 хв читати
Російські найманці від початку доби 6 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, поранені двоє українських військових - штаб ООС

Російські найманці на Донбасі шість разів порушили режим припинення вогню від початку понеділка, поранення дістали двоє військовослужбовців Збройних сил України, повідомили в прес-центрі штабу Операції об'єднаних сил.

"Упродовж поточної доби, 21 грудня, в районі проведення Операції об'єднаних сил було зафіксовано шість порушень режиму припинення вогню. У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" поблизу населеного пункту Південне збройні формування Російської Федерації відкривали вогонь із мінометів 82-го калібру, гранатометів і стрілецької зброї", - зазначено в повідомленні на сторінці у Facebook.

Так, унаслідок ворожих пострілів двоє військовослужбовців об'єднаних сил отримали осколкові поранення. Воїнів швидко доправили до медичного закладу, їхній стан здоров'я задовільний.

Крім того, біля н.п. Луганського і Шуми противник вів вогонь у бік українських позицій з мінометів 82-го калібру.

Також у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" ворог один раз порушив режим припинення вогню і здійснив два неприцільні провокаційні постріли зі станкового протитанкового гранатомета неподалік Водяного.

Раніше українська делегація в Тристоронній контактній групі (ТКГ) повідомила, що в зоні проведення Операції об'єднаних сил унаслідок обстрілу були поранені двоє військовослужбовців Збройних сил України.

"Сьогодні, 21 грудня, близько 8:00 ранку, внаслідок обстрілу з боку противника були поранені двоє військовослужбовців ЗСУ в районі н.п. Горлівка Донецької області. Пораненим надано медичну допомогу, їхній стан стабільний", - зазначається в повідомленні в соцмережі Facebook.

Українська сторона СЦКК задіяла координаційний механізм: упроваджено режим тиші, висунено вимогу про припинення вогню, підготовлено і направлено ноту на СММ ОБСЄ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА