18:41 21.12.2020

Зеленський підписав закон про держпідтримку культури, туризму та креативних індустрій

2 хв читати
Зеленський підписав закон про держпідтримку культури, туризму та креативних індустрій

Президент України Володимир Зеленський підписав закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної підтримки культури, туризму та креативних індустрій".

Як повідомляє прес-служба глави держави, закон впроваджує податкові стимули для підтримки діяльності у сфері креативних індустрій, культури, туризму, спорту та інших гуманітарних сферах.

Зокрема, звільняється від податку на прибуток підприємств та податку на доходи фізичних осіб отримана платниками цільова допомога, яка надається за рахунок бюджетних коштів або коштів міжнародної технічної допомоги для реалізації проектів або програм у сфері креативних індустрій.

Крім того, знижена ставка податку на додану вартість для операцій з постачання послуг, пов'язаних зі сферами культури й туризму, зокрема послуг з показу вистав, культурно-мистецьких заходів, проведення екскурсій у музеях, зоопарках і заповідниках та їхнього відвідування.

Законопроект встановлює знижену ставку податку на додану вартість у розмірі 7% для операцій із постачання послуг із показу вистав, кінопрем'єр, музичних творів, виставкових проектів. Аналогічна ставка ПДВ вводиться для публічного показу фільмів, адаптованих відповідно до законодавства в україномовні версії для осіб із вадами зору та слуху.

"Такі заходи підтримки зроблять доступнішими продукцію та послуги компаній, що працюють у креативній індустрії, культурі й туризмі, та допоможуть їм мінімізувати негативний вплив від запровадження карантинних заходів через поширення коронавірусу. Також це сприятиме збереженню робочих місць у згаданих сегментах діяльності", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, 4 листопада Верховна Рада внесла зміни до Податкового кодексу, надавши податкові пільги для культури, туризму та креативних індустрій.

За відповідний законопроект №3851 у другому читанні та в цілому проголосували 293 народних депутатів.

15 липня Зеленський подав до Верховної Ради як невідкладний законопроект, який передбачає зменшення або звільнення від оподаткування низки проектів і програм у сфері культури, туризму та креативних індустрій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА