19:50 21.12.2020

Єврокомісія схвалила до застосування вакцину Pfizer і BioNTech проти COVID-19

2 хв читати
Єврокомісія схвалила до застосування вакцину Pfizer і BioNTech проти COVID-19

Єврокомісія (ЄК) у понеділок дала дозвіл на екстрене застосування вакцини проти коронавірусу COVID-19, розробленої компаніями Pfizer і BioNTech, йдеться в комюніке ЄК.

"Сьогодні Європейська Комісія надала умовний дозвіл на торгівлю вакциною від COVID-19, розробленою BioNTech і Pfizer - першою вакциною, дозволеною для застосування в ЄС", - йдеться в документі.

У заяві зазначено, що дозвіл на застосування препарату було ухвалено на основі позитивних рекомендацій щодо вакцини з боку Європейського агентства з лікарських засобів (EMA), яке провело всеосяжне дослідження безпеки та ефективності препарату. Також рішення було завірено державами-членами ЄС, зазначається в комюніке.

У свою чергу глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн назвала сьогоднішнє рішення Єврокомісії "важливим етапом в історії європейського успіху".

"Вона (вакцина - ІФ) буде доступною в усіх країнах ЄС в один і той самий час, на одних і тих самих умовах", - написала вона у Twitter.

У понеділок EMA рекомендувало дозволити використання в ЄС вакцини від коронавірусу COVID-19 розробки компаній Pfizer і BioNTech.

Раніше фон дер Ляєн повідомляла, що при позитивному висновку EMA вакцинація в ЄС може розпочатися 27 грудня. 17 грудня було поширено її заяву про те, що влада ЄС розпочне вакцинації населення від коронавірусу 27-29 грудня.

Раніше Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів (FDA) США схвалило застосування вакцини компаній Pfizer і BioNTech. Ефективність цього препарату за підсумками фінальних клінічних випробувань становить 95%.

Компанії повідомляли, що вакцина має зберігатися при температурі мінус 70 градусів за Цельсієм (плюс-мінус 10 градусів). Для цього "компанія розробила спеціальну тару для транспортування з регульованим температурним режимом, яка може підтримувати необхідні умови зберігання вакцини протягом тривалого часу". Пояснюється, що таку температуру тара може підтримувати протягом 10 днів, "що дасть змогу доставляти вакцину у всьому світі". Зазначається, що "після розморожування флакон із вакциною можна зберігати до п'яти днів в охолоджених умовах - від двох до восьми градусів за Цельсієм".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА