21:41 21.12.2020

У ФРН у святковій ілюмінації будуть використані рекордні 18,8 млрд ламп

2 хв читати
У ФРН у святковій ілюмінації будуть використані рекордні 18,8 млрд ламп

Під час святкування Різдва і Нового року в Німеччині загалом горітимуть близько 18,8 млрд лампочок на ялинкових гірляндах, а також у вітальнях, на фасадах будинків та у дворах.

Це рекордна кількість, зазначає компанія Lichtblick, яка щорічно проводить подібні розрахунки. У минулому році лампочок було на 1,8 млрд менше.

Цього року про використання виключно або переважно світлодіодів заявили 80% німців (роком раніше 77%), при цьому 20% продовжують наряджати будинки тільки за допомогою ламп розжарювання, повідомляється в прес-релізі компанії.

Незважаючи на широке використання більш економічних світлодіодних технологій, споживання електроенергії збільшиться на 4% у порівнянні з попереднім роком. В результаті на святкову ілюмінацію в ФРН цього року піде близько 532 млн кВт. год електроенергії при середньому часі роботи 180 годин. Це відповідає річному споживанню досить великого міста, який налічує близько 177 тис. домогосподарств. Вартість цієї електроенергії складе приблизно 168 млн євро.

У 2019 дані показники становили відповідно 510 млн кВт.год, 170 тис. домогосподарств і 153 млн євро.

"Через пандемію COVID-19 багатьом людям незрозуміло, чи можуть вони святкувати Різдво як зазвичай. Очевидно, що в цій невизначеній ситуації потреба в створенні затишку у власному будинку зростає", - вважає представник LichtBlick Ральф Кампвірт.

Всього в країні використовується близько 214 млн гірлянд, що віконних картинок, що світяться, або світлових дуг. Це в середньому становить понад п'яти на сім'ю.

Незважаючи на те, що через пандемію не ясно, чи будуть в країні проходити різдвяні ярмарки, 78% респондентів (проти 76% у минулому році) заявили про необхідність висвітлення місць загального користування на Різдво, оскільки це є важливою частиною свят.

В опитуванні, яке в десятий раз проводилися міжнародним інститутом вивчення громадської думки YouGov, взяли участь 2,05 тис. осіб.

Lichtblick є найбільшою в ФРН незалежною компанією в сфері "зеленої" енергетики, кількість клієнтів якої перевищує 1,7 млн. Виручка за підсумками 2019 року становила близько 1 млрд євро. Штат компанії налічує близько 450 осіб.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА