07:44 22.12.2020

Депутати Київради мають розглянути питання про збільшення з січня 2021 доплат столичним медикам

2 хв читати
Депутати Київради мають розглянути питання про збільшення з січня 2021 доплат столичним медикам

У вівторок, на позачерговому засіданні, скликаному мером Києва Віталієм Кличком депутати Київської міської ради повинні розглянути питання про збільшення з січня 2021 року доплат столичним медикам, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

"Парламент прийняв минулого тижня Державний бюджет України. Але сфера охорони здоров'я не отримала належної фінансової підтримки. Така ситуація - неприпустима. І в столиці ми такого допустити не можемо. Тому я дав доручення департаменту охорони здоров'я та фінансів КМДА опрацювати всі можливості і подати пропозиції до проекту бюджету столиці на наступний рік. - щоб збільшити витрати на фінансову допомогу медикам комунальних лікарень Києва, - сказав мер столиці. - Мова йде про щомісячні надбавки до зарплати, які тепер, за реформою, медикам виплачує держава. Я запропонував, щоб з січня наступного року щомісяця, додатково до своєї зарплати, лікарі отримували - 5000 гривень, медсестри - 4000, молодший медперсонал - 2000 гривень", - наголосив Кличко.

Він зазначив, що якщо ці зміни щодо посилення соціального захисту медиків будуть внесені в програму "Здоров'я киян", - у наступному році таку фінансову допомогу отримуватимуть 30 000 медичних працівників столиці.

"І це питання ми повинні розглянути і прийняти вже завтра - на позачерговому засіданні Київради, яке я скликав на 22 грудня. Ми зобов'язані підтримувати наших медиків, які в найскладніших умовах рятують здоров'я і життя киян! ... Переконаний, депутати Київради проголосують за рішення про підтримку лікарів, медсестер і молодшого медичного персоналу. Без зайвого політиканства і маніпуляцій", - підсумував Кличко.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА