08:53 22.12.2020

Велика Британія і Франція можуть у вівторок відновити вантажне транспортне сполучення

2 хв читати
Велика Британія і Франція можуть у вівторок відновити вантажне транспортне сполучення

Велика Британія і Франція можуть дійти згоди про відновлення транспортування вантажів між двома країнами з полудня вівторка, повідомила телерадіокорпорація ВВС.

Вантажні перевезення через Ла-Манш були припинені після того, як Франція призупинила транспортне сполучення з Великою Британією, щоб запобігти проникненню з Британії виявленого там нового штаму коронавірусу.

Британський прем'єр Борис Джонсон розробляє плани на випадок непередбачених обставин, щоб перевіряти всіх водіїв вантажівок, які перевозять товари через Ла-Манш, повідомило видання The Telegraph. За його даними, уряд Великої Британії готує заходи з тестування на вимогу Парижа тисяч водіїв вантажних автомобілів, які перетинають кордон з Францією.

З неділі багато європейських країн закрили кордони для тих, хто прибуває з Великої Британії після того, як було оголошено про посилення пов'язаних із новим штамом COVID-19 обмежень у Лондоні і Південній Англії. Франція оголосила про тимчасове припинення транспортного сполучення з Великою Британією.

"Це стосується пасажирського і товарного транспорту", - оголосив міністр-делегат з транспорту при міністрі комплексних екологічних перетворень Франції Жан-Батиста Джеббарі. Він уточнив, що це обмеження діятиме протягом 48 годин в очікуванні узгодженого рішення на рівні Євросоюзу.

Він також повідомив про очікуваний найближчим часом європейський санітарний протокол, який дозволить відновити пасажиропотік з Великої Британії на континент.

Водночас, Єврорада не вводила заборону на поїздки до Великої Британії громадян ЄС найближчої доби, повідомив журналістам в Брюсселі ввечері в понеділок джерело в раді.

"Всупереч деяким недавнім повідомленням ЗМІ, не було рішення ЄС про введення заборони на поїздки до Великої Британії", - сказав він.

За його словами, обмеження на поїздки "є національною компетенцією, і ЄС працює над скоординованим європейським підходом щодо заходів, які застосовуються сполучення з Британією".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА