09:00 22.12.2020

ЄК і держави-члени ЄС працюють над єдиним підходом до сертифікатів про вакцинацію

2 хв читати
ЄК і держави-члени ЄС працюють над єдиним підходом до сертифікатів про вакцинацію

В Єврокомісії (ЄК) вважають, що єдиний підхід до фармнагляду і до надійних сертифікатів про вакцинацію в ЄС, що піддаються перевірці, може зміцнити успіх програм вакцинації в державах-членах і довіру громадян до цього процесу.

Глави держав і урядів країн ЄС на саміті 10 грудня доручили Єврокомісії "розробити скоординований підхід до сертифікатів про вакцинацію", зазначалося в заключному документі Європейської ради.

"Доказ вакцинації має бути доступним з моменту початку вакцинації. Сертифікати про вакцинацію можуть бути корисні, наприклад, у контексті подорожі, зазначаючи, що людина була вакцинована і, отже, може не потребувати тестування і карантину після прибуття в іншу країну", - йдеться у великому довідковому матеріалі Європейської комісії "Питання та відповіді: вакцинація проти COVID-19 в ЄС".

У рубриці, присвяченій сертифікації, сказано: "Єврокомісія і держави-члени разом із ВООЗ працюють над сертифікатами про вакцинацію. Ця робота містить мінімальний набір даних, зокрема унікальний ідентифікатор, для кожної окремої вакцинації, що спростить видачу сертифікатів і моніторинг вакцинації у всій Європі з моменту дозволу вакцини проти COVID-19".

У довідці ЄК також наголошується, що в процесі цієї роботи буде враховуватися досвід ВООЗ.

Раніше офіційний представник Єврокомісії заявив "Інтерфаксу", що в Євросоюзі вивчаються всі можливості повернення до нормального життя при забезпеченні захисту громадян від COVID-19 різними методами, включно із застосуванням сертифікатів про вакцинацію.

І перш, ніж розглядати питання про визнання можливих сертифікатів з третіх країн, необхідно встановити загальний підхід на рівні ЄС.

"Коли у нас буде ефективна і безпечна вакцина, вона повинна бути швидко впроваджена, і за її безпекою і ефективністю продовжиться спостереження в рамках процесу, так званого "фармнагляду". Ми вивчаємо сертифікати вакцинації в рамках такого нагляду", - сказав співрозмовник агентства.

Європейське агентство лікарських засобів (EMA) 21 грудня рекомендувало дозволити використання в ЄС вакцини проти коронавірусу COVID-19 розробки компаній Pfizer і BioNTech.

Того ж дня Європейська комісія дала дозвіл на екстрене застосування цієї вакцини.

"Таким чином, вакцинація може розпочатися одночасно в Європейському союзі 27, 28 і 29 грудня. Це дуже хороший спосіб завершити цей важкий рік і, нарешті, почати перегортати сторінки про COVID-19", - заявила голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн після прийняття рішення ЄК про випуск вакцини на ринок ЄС.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА