14:49 22.12.2020

Адвокати Януковича заявляють про зрив прокурорами засідання з обрання запобіжного заходу

2 хв читати
Адвокати Януковича заявляють про зрив прокурорами засідання з обрання запобіжного заходу

Захист екс-президента України Віктора Януковича повідомляє про перенесення судового засідання щодо обрання запобіжного заходу Януковичу у "справі Майдану" через заяви прокурорів про роз'яснення рішення апеляційного суду.

"Призначене на сьогодні чергове судове засідання у цій справі зірвано у зв'язку з подачею прокурорами Офісу генерального прокурора заяв про роз'яснення рішення апеляційного суду, яким заочний арешт Віктора Януковича було скасовано", - написав адвокат Януковича Віталій Сердюк на сторінці у Facebook у вівторок.

При цьому він висловив переконання, що такі дії Офісу генпрокурора пов'язані з тим, що на минулому засіданні суду були витребувані докази міжнародного розшуку Януковича, а таких, як стверджує адвокат, у прокуратури немає.

"Інтерпол відмовив українським правоохоронцям у розшуку Януковича ще у 2015 році, пославшись при цьому на політичні мотиви його переслідування", - наголосив адвокат.

Як повідомлялося, на минулому засіданні суду щодо обрання запобіжного заходу Януковичу у "справі Майдану" було ухвалено рішення про витребування низки документів, що юридично підтверджують міжнародний розшук Януковича.

Основним предметом обговорення по суті клопотання була юридична обґрунтованість міжнародного розшуку Януковича. Прокурори наполягали на тому, що екс-президент перебуває в розшуку, адвокати парирували, що канали Інтерполу Януковича не розшукують.

Саме цей момент - відсутність юридичного підтвердження факту розшуку Януковича каналами Інтерполу - став аргументом для скасування раніше Київським апеляційним судом заочного арешту Януковича та направлення клопотання про обрання запобіжного заходу на повторний розгляд до суду першої інстанції.

Раніше апеляційний суд скасував заочний арешт Януковича та направив клопотання про обрання запобіжного заходу до суду першої інстанції для повторного розгляду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА