15:44 22.12.2020

Кінокомпанія MGM вивчає можливість продажу

2 хв читати
Кінокомпанія MGM вивчає можливість продажу

MGM Holdings Inc., материнська компанія голлівудської кіностудії Metro-Goldwyn-Mayer, вивчає можливість продажу, пише The Wall Street Journal із посиланням на обізнані джерела.

Очікується, що бібліотека кіностудії виявиться привабливою для компаній, які прагнуть до розвитку потокового мовлення (стримінгу).

За словами джерел видання, MGM залучила Morgan Stanley і LionTree LLC як консультантів і запустила формальний процес продажу. За деякими оцінками, вартість компанії становить майже $5,5 млрд.

Кіностудія розглядала можливість продажу декілька разів протягом останніх років, але потенційні покупці не готові були заплатити ту ціну, яку хотіла MGM. Компанія очікує, що цього разу її пропозиція викличе інтерес не тільки у традиційних представників Голлівуду, а й у міжнародних медіа-компаній і приватних інвесторів.

Найбільшим акціонером MGM є американський гедж-фонд Anchorage Capital Group. Останніми роками він опинився під тиском через слабкі показники і відтік клієнтів, а на неліквідні вкладення в MGM стала припадати основна частка його вкладень у міру скорочення розмірів фонду.

MGM займається виробництвом і дистрибуцією фільмів і телевізійних шоу. Кіностудії належать права на такі відомі фільми, як "Роккі", "Мовчання ягнят", "Людина дощу", "Термінатор", "Розповідь служниці" і "Вікінги". Також компанія спільно з Danjaq LLC володіє правами на фільми про агента британської розвідки Джеймса Бонда - це найбільший актив MGM.

Скоригована EBITDA компанії в січні-вересні поточного року становила $181 млн порівняно з $123 млн за аналогічний період 2019 року.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

Естонія передала Україні два патрульні катери

Двоє дітей постраждали внаслідок ворожих ударів по Дергачах - Харківська ОВА

США вже почали постачати боєприпаси Україні, їх буде доставлено протягом кількох днів - Пентагон

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА