19:33 22.12.2020

"Укренерго" підписала меморандум з РНБОУ про співпрацю в сфері кібербезпеки

1 хв читати
"Укренерго" підписала меморандум з РНБОУ про співпрацю в сфері кібербезпеки

НЕК "Укренерго" підписала меморандум з Радою національної безпеки і оборони України (РНБОУ) про взаємодію та співробітництво в сфері кібербезпеки і кіберзахисту.

Меморандум передбачає співпрацю в обміні технічною та технологічною інформацією, зокрема, обміні індикаторами кіберзагроз та інформацією про кіберінциденти, які були зафіксовані в мережах обох сторін.

"Це забезпечить скоординовану і ефективну співпрацю між "Укренерго" і Національним координаційним центром кібербезпеки (НКЦК), що функціонує в структурі РНБОУ, дозволить приймати превентивні заходи і розробляти загальну стратегію кіберзахисту, зокрема, критичної інфраструктури магістральних мереж", - йдеться в повідомленні "Укренерго".

Як повідомляють в НЕК, в умовах поглиблення цифровізації бізнес-процесів і переходу до сучасних цифрових систем передання технологічних даних, інформаційні та технологічні мережі "Укренерго" постійно стають об'єктами хакерських атак. З метою захисту критичної інфраструктури в компанії розробили концепцію кібербезпеки, яка налічує понад 30 проектів, спрямованих на створення захищеної інфраструктури для безпечної взаємодії із зовнішнім світом.

У 2019 року в "Укренерго" був створений потужний операційний центр безпеки з функціями підтримки систем безпеки, моніторингу та розслідування інцидентів.

У поточному році в НЕК було виявлено понад 200 інцидентів інформаційної безпеки та заблоковано понад 67 000 спроб проникнення в інформаційну інфраструктуру компанії.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА