20:25 22.12.2020

Разумков розкритикував призначення Вітренка в. о. міністра енергетики без консультацій з ВР

2 хв читати
Разумков розкритикував призначення Вітренка в. о. міністра енергетики без консультацій з ВР

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков вважає некоректною відсутність консультацій у парламенті щодо призначення Юрія Вітренка на посаду виконувача обов'язків міністра енергетики.

"Наскільки мені відомо, консультацій щодо цього прем'єр-міністр із Верховною Радою не провів, і я думаю, що це не зовсім коректно. Це безвідносно до Вітренка. Навіть якби я голосував, і кандидатура не набрала достатньої кількості голосів, моя риторика залишилася б саме такою", - сказав спікер в ефірі програми "Хард з Влащенко" на телеканалі "Україна 24".

Разумков також вважає, що "не додасть ефективності співпраці, коли людину, не підтриману раніше Верховною Радою, фактично в обхід парламенту призначають виконувачем обов'язків міністра".

Водночас він нагадав, що 17 листопада Верховна Рада підтримала законопроект №3651-д "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування і районних державних адміністрацій", згідно з яким прем'єр-міністр зобов'язується впродовж 30 днів після призначення виконувача обов'язків міністра внести до парламенту кандидатуру на відповідну посаду. Якщо цього не станеться у визначений законом період, парламент може визначатися стосовно нового міністра. При цьому призначений урядом в. о. міністра може залишатися на цій посаді тривалий час, але без права брати участь у голосуваннях Кабміну.

Як повідомлялося, 22 грудня Кабінет Міністрів України призначив колишнього виконавчого директора НАК "Нафтогаз України" Юрія Вітренка виконувачем обов'язків міністра енергетики.

Раніше, 18 грудня, два інформовані джерела підтвердили агентству "Інтерфакс-Україна" інформацію, що після першого невдалого голосування у ВР розглядається питання тимчасового призначення Вітренка в.о. міністра енергетики.

Окрім того, Вітренко повідомив, що президент Володимир Зеленський і фракція монобільшості "Слуга народу" мають намір повторно внести його кандидатуру, тому екс-директор НАК "Нафтогаз Україна" готовий поборотися за місце в уряді та відповідну підтримку.

Згідно з декларацією, в 2019 році Вітренко заробив за основним місцем роботи в "Нафтогазі" 53,25 млн грн і ще 2,23 млн грн як голова наглядової ради "Укрнафти". Йому також належить компанія AYA Securities (Київ).

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА