22:52 22.12.2020

Харківські військовослужбовці не братимуть участі в церемонії прощання з Кернесом

2 хв читати

Військовослужбовці Харківського гарнізону не братимуть участі в церемонії прощання з міським головою Геннадієм Кернесом, оскільки на ній не будуть присутні перші особи держави.

"За попередньою інформацією, на церемонії прощання і похоронах передбачалося перебування перших осіб держави, тому керуючись положенням Статуту, начальник Харківського гарнізону видав наказ про притягнення до церемонії близько 50 військовослужбовців. Пізніше, коли стало відомо, що зазначені особи на поховання міського голови не прибудуть, наказ начальника Харківського гарнізону про участь військовослужбовців у церемонії був скасований", - повідомляється на сайті Харківського національного університету повітряних сил ім. Кожедуба.

В інформації зазначено, що у вівторок військовослужбовці брали участь в репетиції церемонії прощання, оскільки на той момент не було відомо, що на ній не будуть присутні перші особи держави. Згідно з положеннями Статуту гарнізонної та вартової служби Збройних сил України, почесний ескорт направляється в разі поховання осіб, в офіційних церемоніях яких беруть участь президент України, голова Верховної Ради і прем'єр-міністр.

Як повідомлялося, Кернес помер на 62-му році життя в берлінській клініці "Шаріте", де проходив лікування після ускладнень від COVID-19. Його похорони призначені на середу, 23 грудня. Церемонія прощання відбудеться в фойє оперного театру з 9:00 до 13:00.

Кернес вперше був обраний міським головою Харкова в 2010 році. У 2015 році він переобрався на цей пост, вигравши вибори в першому турі.

4 листопада 2020 року Харківська міська територіальна виборча комісія знову визнала Кернеса обраним міським головою. Він набрав найбільшу кількість голосів виборців, які взяли участь у виборах - за нього проголосували 60,34% виборців.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА