08:01 23.12.2020

Програма DOBRE оголосила про партнерство з 25 громадами в трьох областях України

2 хв читати

Програма DOBRE Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) оголосила про партнерство з ще 25 громадами. Відомо, що з червня 2016 року програму підтримують 75 об'єднаних територіальних громад у семи областях України.

"У червні цього року ми отримали додаткову можливість завдяки фінансуванню від агентства США з міжнародного розвитку додати ще 25 об'єднаних територіальних громад. І ці 25 громад ми вибираємо з трьох нових областей: Чернігівської, Чернівецької та Запорізької", - розповіла в.о. керівника програми DOBRE Юлія Есмуханова на брифінгу у вівторок.

Серед основних цілей програми - підтримати місцеве самоврядування в процесі децентралізації і залучити громадян для прийняття важливих рішень.

"Результатами такого навчання будуть інфраструктурні проекти, які будуть впроваджені в громадах. Ми плануємо в 25 громадах, які ми зараз вибираємо, впровадити проекти приблизно на $ 3 млн або на 82 млн грн. І все це за співфінансування від самих громад", - поділилася Юлія.

У попередній роботі з іншими 75 громадами, на інфраструктурні проекти в різних напрямах було витрачено 362 млн грн. Для втілення цих проектів громади зробили 3 млн грн. внеску.

"В Україні вже є 1469 громад, які після виборів почали свою роботу завдяки програмі. Нам важливо, щоб з 1 січня всі ці громади перейшли на прямі міжбюджетні відносини. Для більшості з них це буде робота в нових умовах", - розповів заступник міністра громад і територій В'ячеслав Негода.

"Якщо ви думаєте, що будете мати спокій, я вам скажу, що ви купили додатковий квиток на інтенсивну роботу. У нас були приклади, коли деякі не витримували", - резюмував Негода.

Спікери зазначають, що громади отримають професійну допомогу, але важливо, щоб ті громади, які потрапили до переможців, мали команди, які будуть залучені до реалізації і роботи проектів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА