08:22 23.12.2020

Франція дозволяє з середи в'їзд з Великої Британії французам, громадянам ЄС і резидентам країни

2 хв читати
Франція дозволяє з середи в'їзд з Великої Британії французам, громадянам ЄС і резидентам країни

Французи, громадяни ЄС, а також британці і громадяни третіх країн, які є резидентами у Франції, зможуть з середи повернутися на французьку територію, пред'явивши негативний тест на COVID-19, зроблений не пізніше, ніж за 72 години, повідомив офіс прем'єр-міністра.

"Якою б не була їх національність, всі пасажири будуть зобов'язані пред'явити авіаційній, морській або залізничній компанії документ лабораторії аналізів, що містить негативний результат тесту на Sars-CoV-2 (COVID-19). Служби, на які покладено контроль на кордонах, зможуть також його перевіряти", - йдеться в урядовому комюніке.

У ньому пояснюється, що введена 20 грудня через швидке поширення в Великій Британії нового варіанту вірусу SARS-CoV-2 тимчасова заборона на 48 годин на переміщення з цієї країни до Франції осіб і транспортних засобів дозволила провести разом з Єврокомісією та державами-членами ЄС вивчення аналізу ризиків, наданого Європейським центром профілактики та контролю захворювань (ECDC), а також конструктивно обговорити ситуацію з британським урядом.

"Це розпорядження буде застосовуватися як мінімум до 6 січня за умови можливого двостороннього або загальноєвропейського перегляду, який може відбутися на той час", - йдеться в документі уряду.

Раніше у вівторок Єврокомісія ухвалила рекомендацію державам-членам у зв'язку з новою мутацією COVID-19, яка закликає не заохочувати до подальшого повідомлення всі другорядні поїздки в і з Великої Британії.

Проте, громадяни ЄС і громадяни Великої Британії, що прямують у свою державу або країну проживання, а також громадяни третіх країн, які користуються правом вільного пересування в ЄС, повинні бути звільнені від подальших тимчасових обмежень за умови, що вони пройдуть тестування або карантин, заявили в Брюсселі.

Також у рекомендації зазначено, що "будь-яка заборона на транспортні послуги, наприклад, заборона на авіарейси або поїзда, повинна бути скасована", а вантажні потоки повинні йти безперебійно.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

Естонія передала Україні два патрульні катери

Двоє дітей постраждали внаслідок ворожих ударів по Дергачах - Харківська ОВА

США вже почали постачати боєприпаси Україні, їх буде доставлено протягом кількох днів - Пентагон

ПК "Південь": у Херсонській області знищено розвідувальний БПЛА "Орлан-10", в Одеській - БПЛА "ZALA"

Унаслідок обстрілів на Донеччині загинули п’ятеро людей, вісім поранено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА