10:36 23.12.2020

В Україні розпочалася дослідна експлуатація шкільних електронних журналів і щоденників

1 хв читати
В Україні розпочалася дослідна експлуатація шкільних електронних журналів і щоденників

Міністерство освіти і науки України ввело в дослідну експлуатацію програмний модуль електронних щоденників і журналів закладів загальної середньої освіти.

"Це державна розробка, над якою працювала команда Міністерства освіти і науки України. Е-журнал є однією з частин автоматизованого інформаційного комплексу освітнього менеджменту, розробленого на базі Інституту освітньої аналітики. Використання електронних журналів і е-щоденників скоротить обсяг бюрократичної роботи. Також сервіс буде адаптований до роботи на будь-яких гаджетах", - цитує міністра освіти Сергія Шкарлета прес-служба відомства.

Зазначається, що доступ до електронних журналів і е-щоденників відбуватиметься за допомогою платформи.

Наразі протестовано інтерфейс, через який можна буде отримати доступ до різних сторінок, таких як дані про учнів, розклад уроків, списки відвідування, домашні завдання. Усю інформацію заповнюватимуть учителі, а за допомогою логіна й пароля батьки та учні зможуть отримати до неї доступ.

"Розробники також попіклувалися про безпеку. Автоматизований інформаційний комплекс освітнього менеджменту, на базі якого працюватимуть електронні журнали та щоденники, має комплексну систему захисту інформації (КСЗІ) і відповідний сертифікат Державної служби спеціального зв'язку. Всі дані ретельно захищені, а доступ до них розмежований відповідно до повноважень відповідальних працівників", - ідеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА