12:03 23.12.2020

ВАКС ініціював притягнення до відповідальності одного з адвокатів у справі про привласнення коштів "Енергоатома"

2 хв читати
ВАКС ініціював притягнення до відповідальності одного з адвокатів у справі про привласнення коштів "Енергоатома"

Засідання Вищого антикорупційного суду України (ВАКС) у справі про привласнення коштів державних підприємств "Енергоатом" і "СхідГЗК", призначені на 22 і 23 грудня 2020 року, не відбулися унаслідок нез'явлення одного з адвокатів, повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"Ураховуючи те, що адвокат узагалі не повідомив причини неявки в судове засідання, суд на підставі ст. 324 КПК України визнав причини його неявки неповажними та порушив питання про притягнення його до відповідальності перед органом, що згідно з законом уповноважений притягати адвоката до дисциплінарної відповідальності", - зазначається в повідомленні в соцмережі Facebook.

Наступне засідання призначено на 3 лютого 2021 року.

Як повідомлялося, 22 травня 2018 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура направила до суду обвинувальний акт за обвинуваченням Миколи Мартиненка, а також Сергія Переломи, Руслана Журила, Олександра Сорокіна, Володимира Богданця та Валерія Василькова у справі про заволодіння коштами держпідприємств "СхідГЗК" та "Енергоатом". Їм інкримінують вчинення злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем), ч. 3 ст. 209 (легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом), ч. 1 ст. 255 КК України (створення злочинної організації).

Так, Мартиненку та Василькову інкримінують заволодіння коштами ДП "НАЕК "Енергоатом" під час укладення та виконання контрактів щодо постачання обладнання для зазначеного підприємства від чеської компанії Skoda JS, укладення та виконання контракту між Skoda JS та компанією Bradcrest Investments SA на загальну суму EUR6,4 млн.

Крім того, Мартиненка, Перелому, Журила, Сорокіна і Богданця обвинувачують у заволодінні коштами ДП "СхідГЗК" у сумі $17,28 млн шляхом неправомірного укладення та подальшого виконання контракту купівлі-продажу уранового концентрату для ДП "СхідГЗК" через австрійську компанію-посередника Steuermann Investitions- und Handelsgesellschaft mbH, підконтрольну учасникам злочинної організації.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА