12:38 23.12.2020

Потерпілі від пожеж на Луганщині потребують більшої уваги від влади - ТСК

2 хв читати
Потерпілі від пожеж на Луганщині потребують більшої уваги від влади - ТСК

Потерпілі від пожеж минулого літа в Луганській області потребують більшої уваги й участі у вирішенні їхніх проблем з боку місцевої влади, вважають у тимчасовій слідчій комісії (ТСК) Верховної Ради з розслідування причин виникнення у 2020 році масштабних пожеж у Луганській області.

"Луганська обласна адміністрація має стати по-справжньому "нянькою" для людей, які не отримали гроші й не змогли відновити своє житло. Допомагати й робити все, щоб виділене фінансування дісталося погорільцям, а не повернулося до бюджету", - сказав член ТСК, народний депутат Максим Ткаченко (фракція "Слуга народу") за підсумками виїзного засідання ТСК у Сєверодонецьку.

За словами заступника глави ТСК народного депутата Сергія Вельможного (група "Довіра"), члени комісії зустрілися з потерпілими від пожеж у селах Сиротине, Воронове, Смолянинове. Загалом у зустрічах узяли участь близько 200 осіб, а членам ТСК передали понад 30 письмових заяв від потерпілих.

"Ніхто з представників місцевої влади навіть не з'явився на зустрічах народних депутатів із потерпілими. Робота зі зверненнями громадян взагалі не проводиться. Ніхто не приймає їхніх скарг і звернень", - розповів Вельможний журналістам.

Він також звернув увагу, що в потерпілих існують проблеми з оформленням документів на отримання компенсації.

Як нагадав Ткаченко, Кабінет Міністрів відразу після пожеж виділив фінансування потерпілим, які втратили своїх близьких і житло, але наразі допомогу отримали лише близько 50% громадян.

На виїзному засіданні члени ТСК заслухали голову Луганської обласної державної адміністрації - керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая, представників силових відомств, профільних організацій.

Як повідомлялося, в липні та жовтні 2020 року в Луганській області, на території, підконтрольній українській владі, відбулися масштабні пожежі, які призвели до людських жертв, знищення приватного майна жителів і вигоряння великих територій лісових масивів. У жовтні під час пожеж загинули 11 осіб, постраждали 19, зокрема троє співробітників ДСНС. Під час гасіння пожежі евакуйовано 150 осіб.

У листопаді в Головному управлінні та інших структурних підрозділах ДСНС у Луганській області відбулися обшуки в рамках справи про службову недбалість, що спричинила тяжкі наслідки під час масштабних пожеж у Луганській області. Як повідомляється на сайті Державного бюро розслідувань (ДБР), слідство встановило, що однією із головних причин пожеж було системне розкрадання пального під керівництвом облуправління ДСНС.

Луганська облпрокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактами службової недбалості, що призвела до тяжких наслідків, і присвоєння чужого майна шляхом зловживання службовим становищем (ч. 2 ст. 367, ч. 2 ст. 191 Кримінального кодексу України). Досудове розслідування здійснюють слідчі територіального управління ДБР у Краматорську.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сунак і Шольц заявили про спільну роботу над варіантами використання заморожених активів РФ

Генпрокурор підписав стандарт діяльності прокурорів із захисту інвестицій під час досудового розслідування

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА