13:39 23.12.2020

У прикордонному пункті "Київ" за рік на 70% зменшився пасажиро-транспортний потік

2 хв читати
У прикордонному пункті "Київ" за рік на 70% зменшився пасажиро-транспортний потік

На 70-75% зменшився пасажиро-транспортний потік в Окремому контрольно-пропускному пункті "Київ" у 2020 році порівняно з відповідним періодом 2019 року, повідомив перший заступник начальника ОКПП "Київ" - начальник штабу підполковник Павло Матвійчук.

"Цей рік, порівняно з 2019 роком, став роком дуже значного зменшення пасажиро-транспортного потоку на ділянці ОКПП "Київ". Якщо порівнювати з цим періодом минулого року, в нас на 70-75% зменшилася кількість пасажирів і транспортних засобів, які ми оформляємо", - сказав він на прес-конференції в аеропорту "Бориспіль" у середу.

Начальник відділу прикордонної служби "Жуляни" підполковник Петро Проценко зазначив, що починаючи з 17 березня і майже до кінця червня в аеропорту "Жуляни" не виконувалися рейси й не оформлялися пасажири.

"За цей рік було оформлено майже 600 тис. пасажирів. Порівняно з минулим роком це вчетверо, навіть уп'ятеро менше", - наголосив він.

Водночас Матвійчук зазначив, що, втім, показники виявлення заборонених предметів і речовин, які перетинають державний кордон України з прихованням від прикордонного митного оформлення, не зменшилися, а в чомусь навіть збільшилися. "За нинішній рік у нас були значні затримання: 89,77 грама діамантів на ділянці відділу прикордонної служби "Бориспіль-1". Також було значне виявлення 21,5 кг срібла, прихованого від прикордонно-митного контролю", - зазначив він.

Крім того, за словами Матвійчука, було зафіксовано нестандартні ситуації під час дії постанови Кабінету Міністрів України №641 у вересні поточного року, а саме під час заборони в'їзду іноземців на територію України виявлялися випадки підробних листів Міністерства закордонних справ України, щоб потрапити на територію України певної категорії іноземців.

Він додав, що під час дефіциту масок на території України на початку пандемії в ОКПП "Київ" було виявлено близько 27 тонн медичної продукції, зокрема захисних масок, а також неткане полотно, яке мало залишити територію України. Матвійчук також розповів про виявлення в ОКПП у кількох випадках великих партій мобільних телефонів.

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА