15:22 23.12.2020

Нововведень щодо прибуття іноземців із Великої Британії до України немає, заявляють у прикордонслужбі

2 хв читати
Нововведень щодо прибуття іноземців із Великої Британії до України немає, заявляють у прикордонслужбі

Нововведень щодо прибуття іноземних громадян до України з Великої Британії, де виявлено новий штам коронавірусу, на сьогодні немає, повідомив перший заступник начальника Окремого контрольно-пропускного пункту (ОКПП) "Київ" - начальник штабу Павло Матвійчук.

"У ЗМІ наразі поширюється інформація про виявлення нового штаму коронавірусу у Великій Британії, але станом на сьогодні нововведень щодо прибуття іноземних громадян з Великої Британії немає", - сказав Матвійчук на прес-конференції в аеропорту "Бориспіль" у середу.

За його словами, в аеропорту "Бориспіль" на сьогодні виконується щонайбільше один рейс на добу з Великої Британії, і не щодня. Крім того, він зазначив, що за наявною інформацією, під час локдауну в Україні ОКПП "Київ" працюватиме в штатному режимі.

Матвійчук також пояснив, що із набуттям чинності нової постанови Кабінету Міністрів України в частині перетину державного кордону змін порівняно з попереднім періодом немає. "Є лише певні тонкощі під час їхнього повернення... У разі, якщо громадяни України прибувають на територію України з країн "червоної зони", цим особам пропонується встановити застосунок "Дій вдома". Це один із варіантів для проходження самоізоляції протягом 14 днів", - розповів він.

"Інший випадок - це в разі прибуття громадянина України з наявним ПЛР-тестом, зробленим не пізніше, ніж за 48 годин, і він є негативним. У такому випадку громадянин України пропускається без встановлення застосунку "Дій вдома" і без проходження обсервації", - зазначив перший заступник начальника прикордонного пункту.

Він додав, що якщо громадяни України прибувають із країн "зеленої зони", вони безперешкодно проходять оформлення.

"Що стосується іноземних громадян, все досить схоже, за винятком того, що іноземні громадяни під час в'їзду на територію України повинні мати страховий поліс страхової компанії, яка здійснює свої функції на території України. Для спрощення цієї процедури у нас у пункті пропуску розміщені QR-коди, які полегшують придбання цієї страховки", - сказав Матвійчук.

Якщо громадяни прибувають із країн "зеленої зони" - від них вимагається просто наявність страховки, якщо з країн "червоної зони" - встановлення застосунку "Дій вдома", проходження обсервації або наявність негативного ПЛР-тесту, зробленого не пізніше, ніж за 48 годин.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА