16:29 23.12.2020

Україна направила в Інтерпол дані про можливу спробу неправомірного використання Росією системи міжнародного розшуку

2 хв читати
Україна направила в Інтерпол дані про можливу спробу неправомірного використання Росією системи міжнародного розшуку

Національне бюро Інтерполу в Україні 11 грудня 2020 року направило до Генерального секретаріату Міжнародної організації кримінальної поліції інформацію про можливу спробу неправомірного використання інформаційної системи Інтерпол, повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України.

"В інформації, превентивно спрямованій Національним бюро в Україні в штаб-квартиру Інтерполу, повідомлялося, що оприлюднена у відкритих джерелах інформація про намір Слідчого комітету РФ оголосити старшого сержанта НГУ Віталія Марківа в міжнародний розшук із використанням інструментів Інтерполу суперечить ст. 3 статуту організації та порушує правила обробки інформації, оскільки звинувачення Віталія Марківа є необґрунтованими і політично заангажованими", - йдеться в повідомленні.

Генеральний секретаріат Інтерполу того самого дня підтвердив отримання інформації та подякував українським колегам за співпрацю.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков наголосив, що Національна поліція України системно моніторить інформацію у "справі Марківа" і превентивно направила в Інтерпол попередження про можливу провокацію з боку Росії.

"Спроби путінського режиму організувати фейкову справу стосовно нацгвардійця Віталія Марківа вже провалилися в суді Італії, тепер він намагається використовувати інструменти Інтерполу. Однак Інтерпол - серйозна міжнародна організація, яка не допускає таких дешевих провокацій. Єдине, чого добився слідком РФ - Віталій Марків поки не зможе подорожувати Золотим кільцем Росії. Але так буде не завжди!", - заявив Аваков.

Як повідомлялося, Марківа затримали в Італії 30 червня 2017 року за підозрою у вбивстві італійського фотожурналіста Андреа Роккеллі поблизу Слов'янська Донецької області в травні 2014 року.

Прокуратура Павії просила засудити Марківа до 17 років ув'язнення за сприяння в умисному вбивстві Роккеллі.

12 липня 2019 року італійський суд засудив Марківа до 24 років позбавлення волі, визнавши його винним у сприянні умисному вбивству Роккеллі.

Рішення було оскаржено, і 3 листопада Міланський апеляційний суд ухвалив виправдувальний вирок у справі Марківа. 4 листопада він повернувся з представниками української делегації в Україну.

Басманний суд Москви 11 грудня санкціонував заочний арешт Марківа, якого російські слідчі оголосили в міжнародний розшук за обвинуваченням у вбивстві.

У середу, 23 грудня, Слідчий комітет РФ пред'явив Марківу звинувачення у вбивстві російського громадянина Андрія Миронова на Донбасі. Його звинувачують за пп. "е", "ж", "л" ч. 2 ст. 105 (вбивство, вчинене загальнонебезпечним способом організованою групою з мотивів політичної, ідеологічної, расової, національної або релігійної ненависті або ворожнечі) КК РФ.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА