17:52 23.12.2020

СК РФ вкотре вдається до підміни правоохоронних функцій виконанням політичних замовлень - МЗС про "обвинувачення" Марківу

2 хв читати
СК РФ вкотре вдається до підміни правоохоронних функцій виконанням політичних замовлень - МЗС про "обвинувачення" Марківу

У Міністерстві закордонних справ України вважають, що постанова Слідчого комітету РФ із висунення "обвинувачення" військовослужбовцю Національної гвардії України Віталію Марківу у вбивстві та оголошення його в міжнародний розшук є нікчемною, заявив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

"Слідчий комітет Росії вкотре вдається до підміни правоохоронних функцій виконанням політичних замовлень. Це стосується і питання використання Інтерполу для політично мотивованих переслідувань", - сказав він у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" у середу.

Він наголосив, що Міністерство закордонних справ України повною мірою виконає свої функції та забезпечить захист прав та інтересів громадян України.

Як повідомлялося, Марківа затримали в Італії 30 червня 2017 року за підозрою у вбивстві італійського фотожурналіста Андреа Роккеллі поблизу Слов'янська Донецької області в травні 2014 року.

Прокуратура Павії просила засудити Марківа до 17 років ув'язнення за сприяння в умисному вбивстві Роккеллі.

12 липня 2019 року італійський суд засудив Марківа до 24 років позбавлення волі, визнавши його винним у сприянні умисному вбивству Роккеллі.

Рішення було оскаржено, і 3 листопада Міланський апеляційний суд ухвалив виправдувальний вирок у справі Марківа. 4 листопада він повернувся з представниками української делегації в Україну.

У п'ятницю, 11 грудня, Басманний суд Москви санкціонував заочний арешт Марківа, якого російські слідчі оголосили в міжнародний розшук за обвинуваченням у вбивстві.

Слідчий комітет РФ пред'явив українському нацгвардійцю Віталію Марківу обвинувачення у вбивстві російського громадянина Андрія Миронова на Донбасі.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА