18:17 23.12.2020

Справу екс-глави МЗС Кожари передали до суду - прокуратура

2 хв читати
Справу екс-глави МЗС Кожари передали до суду - прокуратура

Київська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно колишнього міністра закордонних справ України Леоніда Кожари за фактом умисного вбивства.

Як повідомляє прес-служба Київської обласної прокуратури, наразі досудове розслідування у зазначеному провадженні завершено. Обвинувальний акт направлено до суду для розгляду по суті.

Екс-міністру загрожує до 15 років позбавлення волі.

Як повідомлялося, 21 лютого на спецлінію 102 надійшло повідомлення від жительки села Чайки Київської області про те, що в будинку покінчила життя самогубством людина, яка приїхала в гості зі столиці. Пізніше з'явилася інформація, що в будинку Кожари був застрелений Старицький. Попередня версія поліції - самогубство. Постріл був зроблений із пістолета Jericho 941, зареєстрованого на екс-главу МЗС.

Старицький став співзасновником Atlantic Group у 1992 році. У професійному активі Старицького також керівництво телеканалом "Інтер" і департаментом міжнародних зв'язків Української державної телерадіокомпанії.

24 лютого Національна поліція повідомила, що загибель підприємця Старицького розслідують як умисне вбивство. Зазначається, що попередньо правоохоронці встановили перебування в будинку трьох осіб: подружжя та їхнього гостя. Всі троє вживали алкогольні напої. За словами жінки, вона перебувала в іншій кімнаті, коли гість вистрілив собі в голову з пістолета господаря.

25 березня заступник глави МВС Антон Геращенко повідомив, що Кожару затримано за підозрою в умисному вбивстві Старицького.

26 березня Шевченківський райсуд Києва обрав Кожарі запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб з альтернативою застави в сумі 14 млн 83 тис. 400 грн.

Згодом суд зменшив Кожарі заставу як альтернативу арешту з 14,8 млн грн до 2,1 млн грн, після її внесення Кожара вийшов на свободу.

11 червня апеляцію прокуратури Київської області частково задоволено, апеляційний суд скасував рішення суду першої інстанції про зниження суми застави. У залі суду Кожару взято під варту до внесення застави в сумі 14,8 млн грн.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

АРМА запропонувало провести експертизу картин з колекції Медведчука перед їх продажем, щоб залишити у власності держави найцінніші

У Дніпропетровській області 7 загиблих, зокрема 2 дитини, 34 постраждалих - ДСНС

У Дніпровському районі збито ворожу ракету - Лисак

"Сільпо" запустив безкоштовну доставку в Харкові

Німецька Quantum Systems відкрила завод БПЛА в Україні

G7 визначила "конкретні кроки" для допомоги Україні - Кулеба

Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару, виробник якого працює в державі-агресорі

Окупанти обстріляли Білопілля на Сумщині, загинув мирний житель - Офіс генпрокурора

Боррель: Сподіваюся, вже в понеділок будуть конкретні рішення надати Україні засоби ППО, зокрема Patriot

Громадяни Словаччини зібрали майже EUR2 млн на закупівлю снарядів для України методом краудфандингу - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА