07:10 24.12.2020

З початку року в Києві зафіксовано понад 22 тис. звернень щодо домашнього насильства

1 хв читати
З початку року в Києві зафіксовано понад 22 тис. звернень щодо домашнього насильства

З початку поточного року в поліцію і Київський міський центр гендерної рівності, протидії та запобігання насильству надійшло 22 688 звернень стосовно домашнього насильства, повідомила заступник голови КМДА Марина Хонда.

За її словами, в 2019 в Києві розпочато активну роботу з протидії та запобігання насильству. За цей час створено "Телефон довіри" і відкриті дві кімнати кризового реагування, постійно проводяться інформаційні кампанії, що сприяють руйнуванню стереотипів про домашнє насильство.

"Якщо порівнювати статистику з минулим роком, то кількість звернень зросла в три рази. Це означає, що про насильство вже не бояться говорити, оскільки вже створені механізми захисту від кривдника. Велику роль відіграє і психологічна підтримка наших фахівців у Центрі гендерної рівності. За рік на "Телефон довіри" звернулося 4 105 осіб. З них - 492 чоловіки. Також до психологів на очних консультаціях звернулося 730 осіб. Чоловіків із них - 147. Тобто від домашнього насильства страждають не тільки жінки, а й чоловіки і діти", - цитує Хонду прес-служба столичної мерії.

Чиновниця зазначила, що "кризовими кімнатами" скористалися 70 осіб, з яких 40 - жінки і 30 - діти. Зокрема, кімнатою на лівому березі Києва, яка була відкрита близько місяця тому, скористалися 14 осіб, з яких 8 - жінки.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА