08:10 24.12.2020

У Києві відкрили меморіальну дошку Василю Стусу та Івану Світличному

1 хв читати
У Києві відкрили меморіальну дошку Василю Стусу та Івану Світличному

У Києві на фасаді Національної академії наук України на вулиці Грушевського, 4 відкрили меморіальну дошку Василю Стусу та Івану Світличному, повідомили в КМДА.

"Встановлення дошки відбулося за кошти Київської міської державної адміністрації та за підтримки Київського міського голови Віталія Кличка. Окрім керівництва міста, у відкритті взяли участь син Василя Стуса Дмитро Стус, родина та громадськість", - йдеться у повідомленні на сайті столичної мерії в середу.

"Маю за честь сьогодні відкрити меморіальну дошку цим великим людям. Василь Стус та Іван Світличний - видатні постаті, українці з великої літери. Вони багато пережили за свою громадянську позицію", - наводить прес-служба КМДА слова директора Департаменту охорони культурної спадщини Олександра Никоряка.

У КМДА зазначили, що Світличний і Стус поховані на Байковому кладовищі. Їхні могили розташовані неподалік. Поховали Івана Світличного у вишиванці, подарованій Василем Стусом.

Участь у відкритті взяли керівництво Печерської РДА, директор Інституту літератури ім. Т. Шевченка Микола Жулинський, директор Інституту історії НАН України, академік Валерій Смолій, політв’язень, голова Київського товариства політв’язнів і репресованих Олесь Шевченко, політв’язень, який перебував в одному з Василем Стусом концтаборі, останній, хто бачив його живим, Василь Овсієнко, голова Національної спілки письменників України Михайло Сидоржевський.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА