08:29 24.12.2020

Глава Міненерго обговорив із керівником місії МВФ реформи в енергосекторі та його фінансову стабілізацію

1 хв читати
Глава Міненерго обговорив із керівником місії МВФ реформи в енергосекторі та його фінансову стабілізацію

Т. в. о. міністра енергетики Юрій Вітренко обговорив із керівником місії МВФ Іванною Владковою-Голлар просування реформ в енергосекторі та його фінансову стабілізацію, повідомила прес-служба Міненерго.

"Ключовим питанням для обговорення стали реформи в енергетичному секторі, фінансова стабільність енергетичних ринків і подальший розвиток галузей енергетики", - йдеться в повідомленні прес-служби у середу ввечері.

Згідно з повідомленням, Вітренко на зустрічі зазначив, що пріоритетами України є енергетична безпека, європейська інтеграція та сталий розвиток енергетичного сектору.

В онлайн-зустрічі керівників Міненерго та місії МВФ також взяли участь представники Міністерства фінансів, йдеться у повідомленні.

На думку джерел в уряді, інтерес місії до енергосектору викликаний дефіцитом на енергоринку, що різко зріс в останні роки, який пропонується покривати, зокрема, за рахунок бюджету або держгарантій.

Як повідомлялося, 22 грудня Кабінет Міністрів України призначив колишнього виконавчого директора НАК "Нафтогаз України" Юрія Вітренка виконувачем обов'язків міністра енергетики.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду 23 грудня доручив Вітренку розробити в 10-денний термін пропозиції з погашення боргів та нормалізації розрахунків із відновлюваними джерелами енергії, заборгованість перед якими на 16 грудня, за даними ДП "Гарантований покупець", становить 25,8 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА