08:46 24.12.2020

Трамп наклав вето на законопроект про оборонний бюджет

2 хв читати
Трамп наклав вето на законопроект про оборонний бюджет

Президент США Дональд Трамп у середу використав право вето проти законопроекту про оборонний бюджет, який раніше схвалив Конгрес США.

"Я повертаю документ в Конгрес без мого підпису", - наводяться слова Трампа в заяві Білого дому.

Оборонний бюджет у нинішньому вигляді Трамп назвав "подарунком Китаю і Росії".

"На жаль, закон не містить найважливіших заходів національної безпеки, включає положення, які ображають наших ветеранів і історію наших збройних сил. Запропоновані заходи суперечать зусиллям моєї адміністрації, націленим на те, щоб інтереси нашої країни стояли на першому місці як у питаннях національної безпеки, так і в зовнішній політиці", - йдеться в заяві президента.

Трамп не раз попереджав про плани застосувати право вето щодо цього законопроекту.

Раніше обидві палати конгресу схвалили цей проект, до того ж - переважною більшістю голосів. Це означає, що тепер, після ветування документа Трампом, конгресмени все одно можуть домогтися схвалення проекту оборонного бюджету.

Законопроект передбачає виділення $ 740,5 млрд на фінансування діяльності Пентагону і програм у сфері оборони і безпеки за лінією міністерства енергетики США.

Крім того, законопроект містить положення про посилення американських санкцій проти російських трубопровідних проектів "Північний потік 2" і "Турецький потік". Зокрема, санкції планується вводити за сприяння продажу, оренді або надання трубоукладальних суден для будівництва газопроводів, надання страхування і перестрахування, а також послуг або приміщень для технічної модернізації суден, пов'язаних з будівництвом газопроводу.

Також, документ передбачає введення санкцій проти Туреччини за придбання російських ЗРС С-400. Зокрема, президенту пропонується протягом 30 днів після підписання закону про оборонні витрати ввести "п'ять або більше санкцій" щодо тих турецьких чиновників, які брали участь у процесі придбання С-400.

Однак Заперечення Трампа проти проекту бюджету не пов'язані з цими санкціями. Він, зокрема, бореться за скасування статті 230 закону про телекомунікації 1996 року, яка звільняє інтернет-платформи від юридичної відповідальності за розміщення користувацького контенту.

Також Трамп незадоволений положеннями, які можуть ускладнити процес виведення військ США з Афганістану і ФРН. Невдоволення у нього викликає і ініціатива з перейменування військових баз і монументів на честь воєначальників-конфедератів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Суд ухвалив вирок голові компанії "Metalhouse LLC" і його спільнику за співпрацю з бізнесменом Курченком

Росіяни обстріляли п'ять громад у прикордонні, є руйнування й поранені

ДБР викрило групу шахраїв, які виманюють у людей гроші під виглядом співробітників Бюро

20 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА