12:22 24.12.2020

Україна не отримувала від Ірану технічного звіту про збивання літака "МАУ" - Кулеба

2 хв читати
Україна не отримувала від Ірану технічного звіту про збивання літака "МАУ" - Кулеба

Україна справді не отримувала від Ірану технічного звіту про збивання літака авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" біля Тегерана, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Ми дуже хочемо подивитися на цей звіт. Поки що ми його не бачили і не отримували. Ми неодноразово стикалися до цього з ситуаціями, коли іранські ЗМІ щось повідомляли, це хвилювало емоції або давало якесь сподівання в українському медіа-просторі. Але я у відносинах із Іраном звик покладатися виключно на інформацію офіційних джерел, і тому ми чекаємо на їхню відповідь", - сказав міністр під час онлайн-брифінгу у четвер.

Кулеба додав, що його турбує той факт, що переговори з Іраном затягнулися.

"Мене турбує (при чому це не нижній рівень занепокоєння, а вже дуже серйозний рівень занепокоєння) те, що переговорний процес із Іраном затягнувся через те, що ми не отримуємо від них відповідної інформації", - зазначив він.

Як повідомлялося, пасажирський літак Boeing 737-800 авіакомпанії "МАУ", який мав виконати рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, розбився в районі міжнародного аеропорту імені імама Хомейні в Тегерані відразу після зльоту рано-вранці 8 січня. На борту перебували 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу. Усі вони загинули. Серед загиблих - 11 громадян України (зокрема дев’ять членів екіпажу), 82 громадянина Ірану, 63 - Канади, 10 - Швеції, 4 - Афганістану, по 3 - ФРН та Великої Британії. Іранська влада 11 січня визнала, що іранські військові помилково збили Boeing.

Пізніше командувач аерокосмічних сил Корпусу вартових Ісламської революції (КВІР) Амір Алі Хаджізаде заявив, що бере на себе всю відповідальність за аварію українського літака.

Наприкінці липня в Києві відбулися переговори з іранською стороною щодо виплати компенсацій за збитий літак "МАУ". 20 жовтня Україна та Іран завершили другий раунд переговорів щодо збитого літака "МАУ" поблизу Тегерана.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА