16:12 24.12.2020

В Україні відбудеться церемоніал пам'яті загиблих героїв "Шануй та пам'ятай"

2 хв читати
В Україні відбудеться церемоніал пам'яті загиблих героїв "Шануй та пам'ятай"

В Україні проводитимуть недержавний церемоніал пам'яті загиблих героїв "Шануй та пам'ятай".

"В Україні розпочинається недержавний церемоніал вшанування загиблих героїв, розроблений у співпраці з американською організацією, назва якої перекладається як "Честь та пам'ять". Її залишили і в назві церемоніалу - "Шануй і пам'ятай". Церемоніал передбачатиме дві частини: умовно кажучи, церемоніальну і спортивну", - зазначив керівник робочої групи з розробки та впровадження церемоніалу, заступник голови правління громадської організації "Всеукраїнське об'єднання патріотів "Комбатант" Олександр Каховський під час прес-конференції в четвер.

При цьому він уточнив, що перша частина передбачає церемоніальне вшанування загиблого героя шляхом передання його сім'ї іменного прапора, що містить символіку українського війська. Друга частина церемоніалу - це забіг пам'яті, під час якого бігун долатиме певну дистанцію, тримаючи в руках іменний прапор.

"Макет прапора розроблено відповідно до наших традицій: на ньому - кольори козацтва, свічка як символ скорботи за загиблими, на прапорі також присутній хрест Збройних сил. Тобто вся символіка прапора справді передбачає те, що прямо стосується ЗСУ, захисту Батьківщини, прагнення до незалежності, а також подяки і вшанування", - уточнив Каховський.

За його словами, ці прапори пам'яті будуть двох типів. На початковому етапі прапор буде шовкографічним. Водночас засновники церемоніалу мають намір передбачити і введення інших прапорів, які зможуть виготовляти учні в школах у вигляді аплікації.

Водночас Каховський уточнив, що церемоніал не має певних дат проведення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА