17:42 24.12.2020

Міноборони внесло на розгляд уряду проект Стратегії воєнної безпеки України

2 хв читати
Міноборони внесло на розгляд уряду проект Стратегії воєнної безпеки України

Міністерство оборони України внесло на розгляд Кабінету Міністрів проект Стратегії воєнної безпеки України, розроблений на підставі затвердженої президентом України Володимиром Зеленським Стратегії національної безпеки, повідомила прес-служба Міноборони.

"У разі схвального рішення РНБО, Стратегію воєнної безпеки буде введено в дію указом президента України", - заявив міністр оборони Андрій Таран,

Проект визначає цілі, пріоритети та шляхи реалізації державної політики у сферах національної безпеки і оборони в частині, яка стосується гарантування військової безпеки. Документ також є основою для розробки Стратегічного оборонного бюлетеня України, програмних документів із питань оборони й розвитку сил оборони, розвитку озброєнь і військової техніки, а також плану оборони України та планів застосування сил оборони.

"Стратегія воєнної безпеки покликана замінити Воєнну доктрину України і розробляється вперше. У ній пропонується закріпити концепцію всеохоплюючої оборони і залучення для її реалізації не лише Збройних сил України, а й усіх складових сектору безпеки і оборони та громадянського суспільства. Сьогодні це є найбільш раціональним в умовах екзистенційної воєнної загрози національній безпеці, з урахуванням дисбалансу воєнних потенціалів України та Російської Федерації", - наголосив Таран.

Він зазначив, що комплексна оборона України передбачає застосування всіх форм і способів збройної боротьби з агресором, зокрема асиметричних та інших дій для оборони держави за дотримання принципів і норм міжнародного права.

Міністерство оборони вже веде роботу і планує подати проект нового Стратегічного оборонного бюлетеня для розгляду і затвердження керівництву держави протягом трьох місяців після схвалення Стратегії воєнної безпеки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

Генштаб ЗС України: На фронті було 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 27 атак противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 13 ракетних та 56 авіаударів

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 11 районах скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА