20:37 24.12.2020

В Україну намагалися ввезти брендові товари під виглядом новорічних ялинок, до схеми причетні митники

1 хв читати
В Україну намагалися ввезти брендові товари під виглядом новорічних ялинок, до схеми причетні митники

Слідчі Державного бюро розслідувань (ДБР) викрили контрабанду брендових товарів під виглядом штучних ялинок за сприяння співробітників Державної митної служби (ДМС) на суму понад 40 млн грн, повідомляється на сайті ДБР.

"За попередньою інформацією, 1 грудня 2020 року співробітники Волинської митниці ДМС сприяли безперешкодному ввезенню на територію України великого обсягу вантажу під виглядом штучних новорічних ялинок. 2 грудня 2020 року працівники ГУ Нацполіції у місті Києві зупинили вказану вантажівку та виявили зазначені товари... Зазначений вантажний автомобіль зі вказаними товаром вилучено та арештовано в рамках кримінального провадження", - йдеться в повідомленні.

Під час досудового розслідування слідчі ДБР здійснили обшуки на митному посту "Ягодин" Волинської митниці та вилучили речі й документи, які мають доказове значення у кримінальному провадженні.

"Завдяки незаконним діям митників підприємці ухилялися від сплати митних платежів в особливо великих розмірах", - розповіли в ДБР.

Наразі слідчі ДБР здійснюють документування протиправних дій співробітників митниці ДМС України та посадових осіб інших правоохоронних органів, які сприяли незаконному ввезенню брендових товарів в Україну та здійснювали дії, спрямовані на одержання неправомірної вигоди за подальше їх переміщення. Йдеться, зокрема, про мобільні телефони, планшети, ноутбуки, годинники, мобільні аксесуари, брендовий одяг.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА