08:12 25.12.2020

Депутати Київради ухвалили бюджет столиці на 2021 рік

2 хв читати
Депутати Київради ухвалили бюджет столиці на 2021 рік

Депутати Київської міської ради ухвалили бюджет столиці на 2021 рік, за це рішення проголосували 74 депутати, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

Доходи бюджету Києва запланували в сумі майже 60,5 млрд. грн. Видатки - близько 57,8 млрд грн.

Найбільше коштів місто спрямує на освіту, транспорт і дорожнє господарство, охорону здоров'я, житлово-комунальне господарство, соціальний захист.

"Я вітаю депутатів, що ми схвалили бюджет – головний фінансовий документ, за яким столиця житиме у 2021 році. Наступний рік буде теж роком випробувань. Адже нам потрібно буде і долати кризу, спричинену пандемією, і втілювати заплановані нами зміни в Києві. Тож це - той мінімум, що дозволить багатомільйонному місту втримати ситуацію. І продовжити фінансування пріоритетних для столиці напрямів та втілення запланованих проектів, що змінюють Київ. Пандемія поки не відступила. І нам ще доведеться долати її наслідки. Зокрема, й економічні. Але ми продовжимо в Києві ремонт доріг, оновлення інфраструктури, реконструкцію дитсадків та шкіл, лікарень, відновлення київських парків і скверів, туристичних об’єктів столиці. Плануємо також збільшити зарплату працівникам бюджетної сфери міста та комунальникам. Це дуже важливо. З масштабних проектів – ми маємо добудувати Подільсько-Воскресенський міст і дві станції метро на Виноградар. І звісно ж, ми і надалі будемо підтримувати наших медиків. Тому чималу частину коштів спрямуємо і на протидію коронавірусу", - повідомив мер столиці Віталій Кличко.

У бюджеті Києва передбачено підвищення заробітної плати для працівників бюджетної сфери на 30%, працівників житлово-комунального господарства - на 12%.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині за добу двоє постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

"Укрзалізниця" призупиняє роботу вокзалу станції "Дніпро"

У СИНЕЛЬНИКІВСЬКОМУ РАЙОНІ ЗАГИНУЛО 6 ОСІБ, СЕРЕД НИХ ДІТИ 6 І 8 РОКІВ - ГЛАВА МВС

Кількість постраждалих унаслідок масованої ракетної атаки в Дніпропетровській області зросла до 21 людини

На Ставропіллі впав дальній бомбардувальник Ту-22М3

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів троє людей дістали поранення, є влучання в житлові будівлі

Після масованої атаки по Дніпропетровській області дві людини загинули, поранено 15 мирних жителів, є руйнування, пожежа

ЗС України за добу ліквідували 870 окупантів

За добу окупанти 442 рази обстріляли Запорізьку область, є руйнування

Генштаб ЗС України : На фронті відбулося 86 бойових зіткнень, на бахмутському напрямку відбито 25 атак противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА