11:39 26.12.2020

У Латвію та Естонію доставлено перші партії вакцини від коронавірусу

2 хв читати
У Латвію та Естонію доставлено перші партії вакцини від коронавірусу

Перші партії вакцини від коронавірусу, яку виробили компанії Pfizer і BioNTech, доставлено в Латвію та Естонію.

Про доставку в суботу в Латвію цієї вакцини повідомила в Twitter міністр охорони здоров'я країни Ілзе Вінькеле, приклавши чотири фотографії, на яких картонні ящики переносять із вантажівки в будівлю.

"У цих ящиках - врятовані життя, майбутнє Різдво з друзями, очні хорові репетиції, подорожі, знову нормальна робота для медиків. У цих ящиках - науковий прорив, праця багатьох людей. Це вакцина Pfizer проти SARS-CoV2. Це також означає щасливий Новий рік!", - написала Вінькеле.

Як повідомили агентству BNS в Міністерстві охорони здоров'я, перша партія вакцин, вироблених компаніями BioNTech і Pfizer, була доставлена вранці - в державний центр донорів крові надійшло 9 750 доз вакцини.

28 грудня медичний персонал лікарень, що працює з пацієнтами з Covid-19, а також співробітники служби невідкладної медичної допомоги почнуть отримувати перші вакцини.

Для гарантування безпеки поставок транспорт від заводу до місця призначення супроводжував конвой виробника, а на території Латвії - держполіція.

Аналогічна партія вакцини Pfizer і BioNTech, що містить 9750 доз для вакцинації 4875 людей, прибула в суботу і в Естонію.

Про це повідомило Міністерство соціальних справ, нагадавши, що в усьому Європейському Союзі вакцинація починається з 27 грудня. Перші щеплення будуть зроблені в прикордонному з Росією північному сході Естонії, містах Таллінн і Тарту, де ситуація із захворюваністю коронавірусом найбільш гостра, а з наступного тижня вакцинація поступово почнеться по всій Естонії.

"Перша партія вакцин призначена для медичних працівників лікарень, швидкої допомоги та центрів сімейних лікарів. Передусім вакцинація проводиться серед медичних працівників, оскільки вони мають найбільший ризик зараження через контакт із пацієнтами з Covid-19, а вакцинація медичних працівників дає змогу забезпечити безперервність роботи системи охорони здоров'я", – сказав міністр соціальних справ Танель Кійк.

"Ми сподіваємося, що інші вакцини від Covid-19 отримають дозвіл на продаж у найближчому майбутньому і що в Естонію прибуде достатня кількість вакцини, щоб ми могли якомога швидше провести вакцинацію для інших груп ризику і решти населення", - додав міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА