20:52 26.12.2020

У Франції виявили перший випадок мутованого коронавірусу

2 хв читати
У Франції виявили перший випадок мутованого коронавірусу

Міністерство охорони здоров'я Франції підтвердило перший випадок зараження новим штамом коронавірусу Covid-19 в країні. Про появу нового, більш заразного штаму раніше попереджали владу Британії, повідомляє BBC.NEWS.Украіна.

За даними французького міністерства охорони здоров'я, інфікованим виявився громадянин Франції з міста Тур, він повернувся з Лондона 19 грудня. Людина переносить хворобу безсимптомно і перебуває на самоізоляції, додали у французькому міністерстві охорони здоров'я.

Хворобу підтвердили після того, як тест на коронавірус, який чоловік здав 21 грудня, дав позитивний результат.

За даними моніторингового сервісу Nextstrain, інфікування новим штамом коронавірусу також зафіксували в Данії, Австралії і в Нідерландах.

Новий штам коронавірусу відомий як VUI-202012/01.

За інформацією британського міністерства охорони здоров'я, його виявили на південному сході Англії ще в вересні, він на 70% більше заразний, ніж інші різновиди Covid-19. Однак поки немає свідоцтв того, що VUI-202012/01 більш смертоносний.

Відомо, що новий штам вірусу поширюється надзвичайно швидко - якщо в листопаді він був причиною 28% усіх випадків зараження коронавірусом в Лондоні, то в грудні ця цифра досягла вже 60%.

Минулого тижня прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон оголосив жорсткий локдаун у Лондоні і на південному сході Англії, скасувавши різдвяні послаблення.

За словами Бориса Джонсона, новий штам може бути набагато небезпечніший за вже відомий вченим варіант.
Вчені досліджують, як швидко він поширюється, і пов'язано це з самим штамом або з комбінацією різних чинників.
Багато країн світу оголосили про тимчасове призупинення авіасполучення з Британією.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА