07:47 27.12.2020

В ЄС починають вакцинацію від коронавірусу препаратом Pfizer і BioNTech

2 хв читати
В ЄС починають вакцинацію від коронавірусу препаратом Pfizer і BioNTech

Країни ЄС у неділю приступають до масової вакцинації населення від коронавірусу COVID-19.

Як вакцина буде використовуватися препарат компаній Pfizer і BioNTech, ухвалений Єврокомісією після позитивних рекомендацій з боку Європейського агентства лікарських засобів (EMA).

Початкові поставки вакцини почали прибувати до Німеччини, Франції, Австрії та Італії з тим, щоб у неділю медики змогли розпочати вакцинацію. Пріоритет надається категоріям громадян з груп ризику, зокрема, літнім людям.

В Іспанії та Болгарії також запускають кампанії з вакцинації в неділю. У Бельгії і Люксембургу розраховують почати вакцинацію 28 грудня, в Нідерландах, як очікується, - з 8 січня.

У Pfizer і BioNTech заявили, що готові поставити ЄС 12,5 млн доз вакцини до кінця року.

У EMA раніше оголосили, що провели всеосяжне дослідження безпеки та ефективності препарату. Європейський регулятор ухвалив препарат через кілька тижнів після того, як у США почали масову вакцинацію.

Раніше повідомлялося, що ефективність цього препарату за підсумками фінальних клінічних випробувань склала 95%. Компанії зазначали, що вакцина повинна зберігатися при температурі мінус 70 градусів за Цельсієм (плюс-мінус 10 градусів). Для цього " розроблено спеціальну тару для транспортування з регульованим температурним режимом, яка може підтримувати необхідні умови зберігання вакцини протягом тривалого часу". Пояснюється, що таку температуру тара може підтримувати протягом 10 днів, "що дозволить доставляти вакцину в усьому світі". "Після розморожування флакон з вакциною можна зберігати до п'яти днів в охолоджених умовах - від двох до восьми градусів за Цельсієм".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА