10:02 28.12.2020

Волонтери передали кисневі концентратори від Порошенка до лікарень і військового госпіталю прифронтової зони

2 хв читати
Волонтери передали кисневі концентратори від Порошенка до лікарень і військового госпіталю прифронтової зони

Кисневі концентратори від Фонду Порошенка отримали три медзаклади на сході України, повідомляє прес-служба партії "Європейська солідарність".

"Відомий серед військових стоматолог, засновник волонтерської радіостанції "Тризуб ФМ" Ігор Ященко та учасник війни проти російської агресії, блогер Гліб Бабіч доставили концентратори українцям, які живуть поблизу лінії розмежування, і воїнам, які захищають державу", - йдеться в повідомленні.

Першим пунктом призначення став центр первинної медико-санітарної допомоги в місті Селидовому Донецької області, який обслуговує 38 тис. жителів. За словами директора Селидівського центру первинної медико-санітарної допомоги Олени Марченко, нині в громаді 68 пацієнтів із діагнозом "коронавірус". Лікуються амбулаторно, тому концентратори вкрай потрібні.

"Для нас дуже важливо, що нам благодійний Фонд Петра Порошенка надав ці апарати. Їх зручно використовувати. До того ж вони дорогі, а населення, на жаль, не має можливості придбати такі медичні апарати", - зазначає лікар.

У Селидівській центральній міській лікарні для хворих на коронавірус облаштовано 50 ліжок. Але їх не вистачає, як і кисню для важких хворих.

Лікар інфекційного відділення Ірина Перепелиця зазначила: "Враховуючи велике перевантаження у відділенні, концентраторів нам не вистачає. І сьогодні нам подарували від Фонду Петра Порошенка два концентратори та пульсоксиметри для надання допомоги лікарні і хворим на ковід пацієнтам. Ми дуже вдячні за цю допомогу".

"Чому це так важливо саме тут, на сході? Ці люди, можливо, ніколи не згадають Порошенка чи "Справу громад". Але для них це допомога, яку надала Україна. Це питання місцевого менталітету, і це дуже важливо. Це наші люди, і ми робимо ті кроки, які дедалі більше переконують їх - тут про них турбуються", - зазначає Ященко.

Ще два концентратори привезли до Покровського військового госпіталю, де від коронавірусної хвороби лікуються понад 20 військовослужбовців.

Згідно з інформацією, забезпечення медзакладів кисневим обладнанням - наразі в пріоритетах Фонду Порошенка та волонтерів із ГО "Справа громад". "Це перша маленька крапля. 52 концентратори. До Нового року їх буде 100. І дедалі менше людей під час епідемії ризикуватиме померти від відсутності кисню", - зазначає Бабіч.

У "Євросолідарності" зазначили, що Фонд Порошенка спільно з компанією "Рошен" і волонтерами з перших днів пандемії передали до лікарень понад 157 тис. захисних костюмів для медиків, 10 тис. антивірусних окулярів, більше ніж 50 тис. високоякісних швейцарських ІФА-тестів Roche, профінансували закупівлю, ремонт і витратні матеріали понад 50 апаратів ШВЛ. Допомогу отримали близько 200 медичних закладів. У регіони України відправили понад 50 тис. продуктових наборів для людей з уразливих категорій.

"Нині в пріоритеті Фонду Порошенка - кисневе обладнання для хворих на коронавірус", - наголошується в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА