12:26 29.12.2020

Микитасю повідомлено про підозру в замовленні викрадення столичного юриста та вимаганні - Нацполіція

3 хв читати
Микитасю повідомлено про підозру в замовленні викрадення столичного юриста та вимаганні - Нацполіція

Національна поліція України повідомляє, що власнику відомої будівельної фірми повідомлено про підозру у викраденні людини та вимаганні.

У повідомленні, розміщеному на сайті Нацполіції у вівторок, зазначається, що юрист компанії, яка надавала юридичні послуги власнику будівельної фірми, був викрадений 8 грудня.

"За декілька годин поліцейські затримали виконавців, а згодом встановили і безпосереднього замовника злочину... Замовником виявився власник відомої будівельної компанії, а організатором - лідер злочинного угруповання, який наразі перебуває під вартою за скоєння вбивства", - йдеться у повідомленні.

За інформацією Нацполіції, викрадення юриста було ретельно сплановано, а підготовка до злочину відбувалася у декілька етапів. "Отримавши всі дані про майбутню жертву, виконавці - члени транснаціонального угруповання, обманом виманили потерпілого на зустріч, де потім силою заволоділи його автомобілем та за вказівкою замовника змусили потерпілого написати боргову розписку на $800 тис.", - наголошується в повідомленні.

За інформацією правоохоронців, через декілька годин після викрадення поліцейські затримали чотирьох виконавців і звільнили заручника. Під час викрадення та затримання зловмисники повідомляли про перебіг подій організатору, а той, у свою чергу, - замовнику, згодом були затримані двоє співорганізаторів.

"Наразі на підставі обґрунтованих доказів замовнику - власнику відомої будівельної фірми повідомили про підозру за ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 146 (викрадення людини) та ч. 3 ст. 27 ч. 4 ст. 189 (вимагання)", - йдеться у повідомленні.

Нацполіція не зазначає імені власника будівельної компанії, якому пред'явлено підозру. Йдеться про колишнього власника компанії "Укрбуд", екс-народного депутата, фігуранта справи про розкрадання майна Нацгвардії Максима Микитася.

Як повідомлялося, у Києві 8 грудня група осіб викрала співробітника юридичної компанії, що надавала юридичну допомогу керівнику відомої будівельної фірми. Того самого дня автомобіль із викраденим був виявлений, четверо викрадачів були затримані та доставлені до управління поліції.

Зловмисники виманили потерпілого під приводом зустрічі, заштовхали до автомобіля та повезли, а дорогою вимагали у нього повернення неіснуючого боргу та змусили написати розписку на користь керівника будівельної фірми на $800 тис. Згодом у потерпілого відібрали два мобільних телефони, гроші та технічний паспорт на автомобіль. Як повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело у правоохоронних органах, забудовником, на користь якого була написана розписка, є екс-нардеп Микитась.

Микитась наразі перебуває під нічним домашньому арештом, його підозрюють у махінаціях із житлом для Нацгвардії, унаслідок чого було втрачено активи на загальну суму 81 млн 635 тис. 448 грн. Про підозру йому повідомили 2 жовтня 2019 року, а 3 грудня 2020 року Микитась пішов на угоду зі слідством, після чого йому було змінено запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт.

Після цього детективи НАБУ повідомили про підозру заступнику голови Офісу президента Олегу Татарову, якому інкримінують надання неправомірної вигоди групою осіб щодо забезпечення видачі недостовірного письмового висновку судового експерта в рамках розслідування справи про привласнення майна Нацгвардії. Татаров заявив, що доведе свою невинуватість. Вищий антикорупційний суд (ВАКС) призначив засідання щодо обрання запобіжного заходу Татарову на 30 грудня.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА