16:55 29.12.2020

"Британський" коронавірус з'явився в Німеччині ще в листопаді - ЗМІ

1 хв читати
"Британський" коронавірус з'явився в Німеччині ще в листопаді - ЗМІ

Новий, "британський" штам коронавірусу COVID-19 поширювався в Німеччині з листопада, повідомляє у вівторок видання Local.

Науковці "змогли секвенувати різновид вірусу... у людини, інфікованої в листопаді цього року", - повідомило міністерство охорони здоров'я Нижньої Саксонії. Йдеться про літнього чоловіка, який заразився після подорожі його дочки до Британії в середині листопада і вже помер.

Раніше вважалося, що перший випадок зараження "британським" коронавірусом зареєстрували в Німеччині 24 грудня. Це була жінка, яка прилетіла з Лондона до Франкфурта. Німеччина закрила в'їзд із Британії до 6 січня, але люди з посвідкою на проживання у ФРН зможуть повернутися додому з 1 січня.

Влада Великої Британії в грудні визнала, що в країні циркулює новий штам COVID-19. Він не смертоносніший за "класичні" варіанти COVID-19, проте набагато легше поширюється. У зв'язку з цим у Великій Британії запровадили додаткові обмеження, щоб уповільнити поширення інфекції. Суворі обмеження запроваджено на більше ніж 40% території Англії.

Від початку пандемії в Німеччині заразилися коронавірусом понад 1,6 млн людей, більше ніж 31 тис. померли.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА