21:02 29.12.2020

РНБО схвалила законопроект про вдосконалення відповідальності за недостовірне декларування, який після доопрацювання Зеленський внесе до ВР як невідкладний

2 хв читати

Під головуванням президента України Володимира Зеленського відбулося засідання Ради національної безпеки і оборони України, де було розглянуто подальші кроки з вирішення ситуації, що склалася навколо Конституційного Суду.

Як повідомляє прес-служба глави держави, на засіданні РНБО України було схвалено законопроект щодо вдосконалення відповідальності за недостовірне декларування. Після доопрацювання Зеленський внесене документ до Верховної Ради як невідкладний.

"Багато народних депутатів не хотіли, щоб було покарання у вигляді позбавлення волі. Тому був ухвалений законопроект із компромісною редакцією. І зараз ми виправляємо помилку. Я згоден, що цей законопроект треба доопрацювати, щоб не було суперечок з приводу тих чи інших норм", - зазначив президент.

У свою чергу секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов наголосив на важливості ухваленого ВР закону про відновлення відповідальності за недостовірне декларування.

Голова комітету Верховної Ради з питань правової політики Андрій Костін вважає, що питання кримінальної відповідальності за недостовірне декларування має бути вирішене у такий спосіб, якого вимагає українське суспільство.

"Має бути відновлена не лише кримінальна відповідальність, а й відповідне покарання за те, що особа не задекларувала якісь свої статки, і це було зроблено умисно і в значній сумі. Рада національної безпеки і оборони України підтримала позицію президента щодо відновлення такого виду покарання, як позбавлення волі за недекларування і за недостовірні відомості в електронних деклараціях наших чиновників", - додав Костін.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА