19:12 30.12.2020

Міноборони закупило ракетні комплекси "Нептун" у рамках держоборонзамовлення-2020 - Таран

2 хв читати
Міноборони закупило ракетні комплекси "Нептун" у рамках держоборонзамовлення-2020 - Таран

Міністерство оборони України уклало контракт із Державним київським конструкторським бюро "Луч" про постачання берегового ракетного комплексу "Нептун" до Збройних сил України, повідомляється на сайті відомства.

"Оборонне відомство провело значну роботу, щоб цю угоду було реалізовано саме в рамках Державного оборонного замовлення поточного 2020 року", - зазначив міністр оборони України Андрій Таран.

За його словами, важливо забезпечити партнерів необхідним обсягом фінансування саме на цьому етапі, щоб якнайшвидше дати їм можливість налагодити серійне виробництво цього озброєння. Міністр наголосив, що Міноборони зробило все від нього залежне, щоб основні складові частини дивізійного комплекту комплексу "Нептун" надійшли до ЗСУ вже наступного року.

"Ще раз хочу наголосити, що рішенням про закупівлю комплексу у межах фінансових можливостей поточного року Міністерство оборони демонструє свою беззаперечну зацікавленість мати "Нептун" якнайшвидше в бойовому порядку українського війська. Для нас очевидно, що цей комплекс стане потужним інструментом стримування збройної агресії противника на морі", - зазначив Таран.

Як наголошується в повідомленні, ЗСУ мають отримати уніфіковані пускові установки, транспортні та транспортно-зарядні машини, а також рухомий командний пункт, де зосереджується вся інформація, необхідна для роботи комплексу.

Як повідомлялося, береговий ракетний комплекс 360МЦ "Нептун" було прийнято на озброєння ЗСУ згідно з наказом Міністерства оборони від 23 серпня.

"Нептун" - це комплекс крилатих ракет наземного базування з протикорабельною ракетою, призначений для ураження бойових кораблів класів крейсер, есмінець, фрегат, корвет, десантних, танкодесантних кораблів і транспорту, що діє як самостійно, так і у складі корабельних груп і десантних загонів та берегових радіоконтрастних цілей, у простих і складних метеорологічних умовах у будь-який час доби та року, за активної вогневої та радіоелектронної протидії противника.

Ракети проекту "Нептун" є перспективною українською розробкою й у разі запуску серійного виробництва можуть стати вагомою зброєю стримування, адже вони здатні знищувати не лише корабельні цілі, а й наземні. Крім того, ці ракети є сучасним видом озброєння, вони керовані та практично непомітні для ворожих радарів.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА