20:11 30.12.2020

Екс-командиру частини повідомлено про підозру у справі про вибухи на артилерійських складах на Донеччині у 2017 році - Офіс генпрокурора

1 хв читати

Екс-командиру однієї з військових частин у Донецькій області повідомлено про підозру у справі про пожежу та вибухи на польовому артилерійському складі військової частини у селі Новоянисоль Нікольського району Донецької області 22-23 вересня 2017 року.

Як повідомляється на сайті Офісу генерального прокурора, підозру пред’явлено за фактом недбалого ставлення військової службової особи до служби в умовах особливого періоду, що заподіяло тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 425 Кримінального кодексу України).

"За даними слідства, колишній командир військової частини не забезпечив пожежну безпеку ввіреного польового артилерійського складу. Через це 22 вересня 2017 року виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів на складі військової частини… Унаслідок недбалого ставлення екс-командиром до військової служби державі та цивільному населенню завдано понад 121 млн грн збитків", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, о 15:40 22 вересня поблизу с. Новоянисоль на території тимчасового сховища боєприпасів військової частини Міністерства оборони виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів. О 5:47 23 вересня пожежа була ліквідована, після чого до 25 вересня тривали роботи з вилучення вибухонебезпечних предметів на площі 42 га. Жертв і постраждалих немає.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА