08:14 31.12.2020

Усі докази в кримінальному провадженні, де фігурує Микитась, є належними, допустимими й оцінені прокурором - Національна поліція

2 хв читати


У Національній поліції України спростували недостовірну інформацію, оголошену в залі Шевченківського райсуду Києва захисниками екс-глави компанії "Укрбуд", екс-нардепа Максима Микитася про нібито неналежно зібрані під час досудового розслідування докази.
"Заяви сторони захисту підозрюваного у викраденні людини та вимаганні є передчасними і такими, що не відповідають дійсності", - зазначено в заяві поліції на сторінці у Facebook у середу ввечері на коментарі захисту Микитася.
У відомстві зазначили, що під час судового засідання сторона захисту фігуранта заявила про те, що не встигла ознайомитися з матеріалами клопотання про обрання запобіжного захисту Максиму Микитасю. Водночас, незважаючи на це, поспішала оприлюднити у ЗМІ недостовірну інформацію щодо неналежно зібрані під час досудового розслідування докази, зокрема про результати огляду вилучених мобільних телефонів.
"Наголошуємо: всі докази у кримінальному провадженні, де фігурує Максим Микитась, є належними, допустимими, санкціоновані судом і оцінені прокурором", - наголосили правоохоронці.
У відомстві зазначили, що, зі свого боку, сподіваються на аналогічну активність адвокатів підозрюваного під час проведення слідчих дій, "адже до цього вони її не демонстрували".
Також правоохоронці звернули увагу на те, що, згідно зі ст. 222 (недопустимість розголошення відомостей досудового розслідування) Кримінального процесуального кодексу України, відомості досудового розслідування можна розголошувати лише з письмового дозволу слідчого або прокурора і в тому обсязі, в якому вони визнають можливим. Незаконне розголошення відомостей досудового розслідування передбачає кримінальну відповідальність.
Як повідомлялося, 30 грудня увечері Шевченківський районний суд Києва не обрав запобіжного заходу Микитасю у справі про замовлення викрадення столичного адвоката, оскільки захист Микитася заявив відвід слідчому судді.
Відвід слідчому судді буде розглянуто 31 грудня орієнтовно о 9.00

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

Засновника криптобіржі FTX Сема Бенкмана-Фріда засуджено до 25 років в'язниці

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА