10:10 31.12.2020

Українські правоохоронці спільно з німецькими колегами розкрили міжнародне угруповання шахраїв

1 хв читати
Українські правоохоронці спільно з німецькими колегами розкрили міжнародне угруповання шахраїв

Співробітники Національної поліції України спільно з правоохоронцями Німеччини розкрили схему міжнародного шахрайства, внаслідок якого постраждали громадяни Німеччини, Австрії, Швейцарії, Великої Британії та інших країн, повідомила генеральний прокурор Ірина Венедіктова.

"Департамент міжнародно-правового співробітництва Офісу генпрокурора спільно з Нацполіцією отримали інформацію про кіберзлочинців каналами Євроюсту та Європолу від прокуратури м. Бамберг у Німеччині", - написала вона в соцмережі Facebook у четвер.

Щомісячний обіг коштів, які виманювали в громадян через спеціальні сайти для купівлі активів, що показували неймовірне зростання доходів, але лише імітували операції, становив 8-10 млн євро.

"У результаті спецоперації в Європі було затримано кількох осіб, а в Україні проведено обшуки у фігурантів і минулого тижня було арештовано майно організаторів та учасників злочинної групи на понад 50 млн євро. Це квартири, будинок, офісні приміщення та елітні транспортні засоби. Деякі автівки - в єдиному екземплярі в Україні", - зазначається в повідомленні.

Наразі українські правоохоронці продовжують розслідування, розпочате в Німеччині, та проводять слідчі дії для притягнення до кримінальної відповідальності всіх причетних до схеми.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

Пред'явлена підозра про заволодіння держземлями стосується спору семирічної давнини між держпідприємствами та фізособами - міністр агрополітики

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру на Закарпатті

Уночі окупанти застосували нову тактику атаки БПЛА - ПС ЗСУ

Литва передала Україні бронетранспортери M577

Волонтери ТЧХУ допомагають постраждалим в Одесі від російської атаки "шахедами"

У Дніпрі судитимуть організаторів і членів злочинної групи з продажу наркотиків, до якої входили правоохоронці

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА