13:06 31.12.2020

Суд зобов'язав примусово доставити Микитася на засідання о 13:00 31 грудня

2 хв читати
Суд зобов'язав примусово доставити Микитася на засідання о 13:00 31 грудня

Шевченківський районний суд Києва задовольнив клопотання сторони обвинувачення і зобов'язав примусово доставити екс-голову "Укрбуду", колишнього народного депутата Максима Микитася на засідання з обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою у справі про замовлення викрадення столичного адвоката.

"Здійснити привід підозрюваного на 13:00 31 грудня", - йдеться в ухвалі суду.

Суд зазначив, що Микитась та його захист були належним чином повідомлені про судове засідання і не поінформували про причини неявки.

У Києві 8 грудня група осіб викрала співробітника юридичної компанії, що надавала юридичну допомогу керівнику відомої будівельної фірми. Того самого дня автомобіль з викраденим було виявлено, чотирьох викрадачів затримано. Зловмисники вимагали у потерпілого повернення неіснуючого боргу та змусили написати розписку на користь керівника будівельної фірми на $800 тис., відібрали у нього два мобільні телефони, гроші і технічний паспорт на автомобіль. Як повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в правоохоронних органах, розписку було написано на користь Микитася.

Микитась нині перебуває під нічним домашнім арештом, його підозрюють у махінаціях із житлом для Нацгвардії, внаслідок чого було втрачено активи на загальну суму 81 млн 635 тис. 448 грн. Про підозру йому повідомили 2 жовтня 2019 року, а 3 грудня 2020 року Микитась пішов на угоду зі слідством, після чого йому було змінено запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт.

30 грудня в Нацполіції заявили, що Микитась ухиляється від отримання повістки, у зв'язку з чим судове засідання з обрання йому запобіжного заходу було перенесено. Водночас екс-нардеп самостійно з'явився на засідання суду, який не зміг обрати йому запобіжного заходу, оскільки захист заявив відвід слідчому судді. Розгляд було призначено на 31 грудня. У четвер заявлений відвід слідчому судді задоволено не було, однак на засідання по суті клопотання ні Микитась, ні його захист не з'явилися.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА