15:22 31.12.2020

Микитась може впливати на фігурантів справи про викрадення юриста, вважають у прокуратурі, захист заявляє про безпідставність пред'явленої підозри

2 хв читати
Микитась може впливати на фігурантів справи про викрадення юриста, вважають у прокуратурі, захист заявляє про безпідставність пред'явленої підозри

Шевченківський районний суд Києва продовжує розглядати клопотання про обрання запобіжного заходу екс-голові "Укрбуду", колишньому народному депутату Максиму Микитасю у вигляді безальтернативного тримання під вартою за підозрою в замовленні викрадення столичного адвоката.

На засіданні в четвер захист вдруге заявив про відвід судді, наголосивши на упередженості слідчого судді через рішення про примусове доставлення Микитася на засідання 31 грудня. Суддя визнала це зловживанням правом захисту заявляти відводи і відмовила в розгляді клопотання.

Після цього суд перейшов до розгляду клопотання по суті.

Аргументуючи клопотання про обрання запобіжного заходу екс-голові "Укрбуду", представники прокуратури зазначили, що Микитась може ухилятися від слідства і впливати на інших фігурантів справи. За словами прокурора, екс-нардеп та інші організатори викрадення під загрозою фізичної розправи змусили потерпілого підписати неіснуючі боргові зобов'язання. Микитась, як зазначив прокурор, погрожував потерпілому через гучний зв'язок телефону, тоді інші підозрювані безпосередньо примушували викраденого юриста підписати розписки на 800 тис. доларів.

Представник обвинувачення також повідомив, що сам злочин бачив неповнолітній, поліцію викликала його мама, після чого було оголошено план-перехоплення і затримано зловмисників.

У свою чергу захист Микитася заявив про безпідставність пред'явленої підозри. За інформацією адвокатів, немає конкретної інформації про те, в чому конкретно підозрюють їхнього підзахисного, є різночитання щодо того, хто повідомив поліції про злочин, репутація потерпілого неоднозначна, а рішення суду про обрання запобіжного заходу Микитасю у вигляді домашнього арешту у справі НАБУ свідчить про те, що немає необхідності застосовувати безальтернативний арешт.

Трансляція засідання ведеться на YouTube-каналі "Судова влада".

Як повідомлялося, у Києві 8 грудня група осіб викрала співробітника юридичної компанії, що надавала юридичну допомогу керівнику відомої будівельної фірми. Того самого дня автомобіль з викраденим було виявлено, чотирьох викрадачів затримано. Зловмисники вимагали у потерпілого повернення неіснуючого боргу та змусили написати розписку на користь керівника будівельної фірми на $800 тис., відібрали у нього два мобільні телефони, гроші і технічний паспорт на автомобіль. Як повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в правоохоронних органах, розписку було написано на користь Микитася.

Микитась нині перебуває під нічним домашнім арештом, його підозрюють у махінаціях із житлом для Нацгвардії, внаслідок чого було втрачено активи на загальну суму 81 млн 635 тис. 448 грн. Про підозру йому повідомили 2 жовтня 2019 року, а 3 грудня 2020 року Микитась пішов на угоду зі слідством, після чого йому було змінено запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА