19:50 31.12.2020

Особи, що залишилися без житла через масштабну пожежу у Дворічанському лісництві на Харківщині, отримали матдопомогу, попри відсутність потрібних документів - ОДА

2 хв читати

Матеріальну допомогу з обласного бюджету отримали 22 потерпілі внаслідок пожежі у Дворічанському лісництві Харківської області, у тому числі й ті, у кого не було документів про право власності на втрачене житло, повідомляє прес-служба Харківської облдержадміністрації з посиланням на інформацію Департаменту соцзахисту населення.

"Суми, які отримали постраждалі, становили від 10 до 200 тис. грн. Розмір виплат встановлювала місцева комісія з питань надання матеріальної допомоги, виходячи з поданих постраждалими заяв. З кожним із постраждалих ми зв'язалися - й отримали підтвердження того, що кошти їм надійшли", - наводить прес-служба слова директора департаменту соцзахисту населення ХОДА Юрія Шпараги.

Загальна сума виплат сягнула близько 2,4 млн грн.

Рішення про виділення цих коштів було ухвалено на сесії обласної ради 24 грудня за ініціативою голови ХОДА Айни Тимчук.

Як повідомлялося, 2 вересня вдень на території Дворічанського лісництва на околиці с. Гороб’ївки Дворічанського району зайнявся хвойний ліс. На момент прибуття рятувальників було встановлено, що пожежа охопила близько 80 га, пізніше площа пожежі збільшилася до 500 га, зокрема 100 га верхового лісу. Близько 15:00 через сильний поривчастий вітер (до 15 м/с) змінних напрямків вогонь поширився у напрямку населених пунктів Гороб’ївки та Гряниківки.

Удень 6 вересня пожежу було ліквідовано.

За даними ГУ ДСНС у Харківській області, внаслідок пожежі знищено 22 житлові будинки, відселено 33 людини і через отруєння продуктами горіння було госпіталізовано одну людину.

За фактом пожежі поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

Частина жителів Дворічанского району, чиї будинки згоріли внаслідок пожежі на території лісництва, не могли отримати по 300 тис. грн матеріальної допомоги з державного бюджету через відсутність у них правовстановчих документів на житло. За інформацією першого заступника голови ХОДА Тетяни Єгорової-Луценко, станом на 1 грудня цю матдопомогу не могли отримати 14 власників будинків.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

Пил із Сахари дістався території України – Гідрометцентр

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

Міноборони створило Офіс підтримки коаліцій для забезпечення системного управління військовою допомогою від партнерів

Спровоковану ворожим артобстрілом пожежу в Куп'янську ліквідовано, незважаючи на загрозу повторних обстрілів

Суд визнав наявність російського громадянства в колишньої топпосадовиці Мін'юсту Прилуцької

Грузія продовжила термін перебування українців без візи до трьох років

У західних областях України в четвер удень 9-14°; на решті території 17-22°

У Києві очікують, що законопроєкт про допомогу Україні Байден підпише негайно – Єрмак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА