13:03 01.01.2021

Зеленський про українців, які повернулися із Сирії: Україна завжди повертатиме додому всіх своїх громадян

2 хв читати
Зеленський про українців, які повернулися із Сирії: Україна завжди повертатиме додому всіх своїх громадян

Дев'ятеро громадян України, які перебували у таборах для цивільних осіб у Сирії, повернулися до Києва, повідомив президент України Володимир Зеленський.

"Додому нарешті повернулися наші громадяни з Сирії - це жінки з дітьми. Декілька років їх утримували у надзвичайно жахливих умовах у таборах для переміщених осіб. Там, де немає життя і де пекло стає повсякденністю", - написав Зеленський у своєму Telegram-каналі вранці у п'ятницю.

Він зазначив, що "Україна завжди повертатиме додому всіх своїх громадян, якими б вони не були і де б не потрапили в біду. Це аксіома. Спочатку - додому, а потім вже розбираємося по суті".

За його словами, "для держави це було одним із найскладніших завдань останнього часу - дістати їх звідти. Для цього працювали і наші дипломати, і спецслужби України, і партнерські спецслужби. Це про реальну, а не фейкову спецоперацію. Це про те, як усе відбувається в реальному житті, а не в бойовиках чи на ток-шоу".

Зеленський вважає, що роботу з повернення українців ускладнювали інтенсивні бойові дії на території Сирії, а потім діяло суттєве обмеження через пандемію. Крім того, відсутність єдиних центрів влади у регіоні, геополітичні торги, постійні зміни позицій партнерів.

Президент наголосив, що наявність українського громадянства це вже достатня підстава для мобілізації державою всього свого ресурсу для допомоги. "Так вчиняють сильні. Так вчиняють великі сучасні держави", - вважає він.

Глава держави зазначив, що держава має працювати для всіх, і якщо український громадянин потрапив у складну ситуацію в іншій частині земної кулі і просить про допомогу, то йому обов'язково допоможуть. "Будь-яка інша позиція неприйнятна. А такі питання завжди показують, який шлях нам усім як суспільству ще належить пройти, щоб стати сильними і щирими. Ось цю звичку треба залишити в минулому. Звичку допомагати лише тим, хто подобається або вважається корисним", - написав Зеленський.

Президент ще раз привітав українців із Новим роком і побажав, щоб у 2021 році припинився розподіл людей на своїх та чужих.

"Цивілізована країна має цінувати кожне життя, поважати кожну долю. Україна навчилася бути такою й залишатиметься саме такою країною", - підсумував Зеленський.

Джерело: https://t.me/V_Zelenskiy_official/465

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА