13:48 01.01.2021

Португалія вступає у права голови Ради ЄС

2 хв читати
Португалія вступає у права голови Ради ЄС

Португальська Республіка у перший день 2021 року розпочинає повноваження чергового змінюваного голови Ради ЄС.

Головуючий девіз Португалії: "Час діяти в ім'я справедливого, "зеленого" та цифрового економічного відновлення".

"Для португальського головування Ради Європейського Союзу головне полягає в посиленні стійкості Європи та зміцненні довіри громадян до європейської соціальної моделі за підтримки союзу, що базується на спільних цінностях солідарності, конвергенції і згуртування. Такого союзу, який здатний скоординовано діяти для виходу з кризи", - цією заявою відкривається головуюча програма Португалії.

У ній акцент робиться на трьох основних пріоритетах: сприяння економічному відновленню, орієнтованому на перехід до передових кліматичних норм і цифрових технологій; затвердження європейської основи соціальних прав як головний елемент успішної реалізації справедливого та інклюзивного кліматичного й цифрового переходу; посилення стратегічної автономії відкритої всьому світу Європи.

Втілення цих пріоритетів у Лісабоні пов'язують із п'ятьма напрямами дій.

Це підтримка економічного відновлення, згуртованості та європейських цінностей. Посилення лідируючої ролі ЄС у боротьбі проти кліматичних змін за "зелену Європу". Прискорення цифрових перетворень в інтересах громадян і підприємств. Посилення ролі та посилення європейської соціальної моделі. Посилення ролі Євросоюзу як глобального гравця при орієнтації на ефективну багатосторонність.

Роль глобального гравця у португальській програмі передбачає, зокрема, розвиток відносин із Африканським Союзом, сусідами ЄС із півдня Середземномор'я, підтримку партнерів у Латинській Америці, посилення діалогу зі Сполученими Штатами, інтенсифікацію співпраці з Індією, вибудовування майбутнього партнерства з Великою Британією.

Португалія приймає головуючу естафету від Німеччини. Вона очолюватиме Раду ЄС протягом шести місяців із січня до червня 2021 року.

Першим значним заходом на чолі з новим головою буде проведення 19 січня засідання Ради ЄС з економічних та фінансових питань.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА