15:00 01.01.2021

У світі зустріли Новий рік феєрверками в опустілих столицях та на соціально прийнятній дистанції

3 хв читати
У світі зустріли Новий рік феєрверками в опустілих столицях та на соціально прийнятній дистанції

Люди у всьому світі зустріли Новий рік в умовах обмежень, що діють через пандемію коронавірусу COVID-19.

Новий 2021 рік люди у різних частинах світу зустріли по-різному залежно від епідеміологічної обстановки в країні. Так, у деяких країнах, де дала змогу ситуація з COVID-19, жителям дозволили вийти на вулицю та подивитися феєрверки з дотриманням заходів безпеки, в інших же країнах, де не падає кількість заражень, люди зустрічали Новий рік вдома.

Так, у Новій Зеландії, де в останні дні виявляють до 10 випадків на добу, але виключно на кордоні, а не в містах серед місцевого населення, натовпи людей зібралися в Окленді, щоб подивитися феєрверки та запустити власні.

У Сіднеї, найбільшому австралійському місті, де минулого року зустріти Новий рік зібралися мільйони людей, феєрверки освітили гавань, але подивитися на це видовище прийшло не так вже й багато людей, оскільки найпопулярніші оглядові точки були обгороджені поліцією. Водночас у передмісті збиралися люди, і поліції Австралії довелося у деяких випадках розганяти великі збори. Понад 200 осіб заарештували, деякі отримали штрафи. Проте, поліція зазначила, що загалом новорічна ніч пройшла спокійно і без серйозних інцидентів.

У в'єтнамському Ханої, навпаки, зібралися великі натовпи людей, так само як і в китайському місті Ухань, звідки, як вважається, поширився коронавірус. Там люди вийшли на вулиці напередодні Нового року, щоб відрахувати час до його настання. Багато з них дотримувалися заходів безпеки. У Пекіні щорічне світлове шоу на честь свята відмінили. В Японії скасували традиційні новорічні заходи, під час яких імператор та його сім'я вітають підданих.

У Делі і в деяких інших містах Індії ввели комендантську годину та інші обмеження, щоб запобігти зборам людей на вулицях.

Вулиці Парижа у новорічну ніч були порожні, французи відзначали настання Нового року по домівках, доки поліцейські патрулювали міста, щоб не дати зібратися стихійним вечіркам і забезпечити дотримання нічної комендантської години. Німці в Німеччині, де навіть заборонили продавати бенгальські вогні та феєрверки, теж зустріли Новий рік переважно тихо, режим ізоляції там діє до 10 січня. Однак, деякі люди в ФРН все ж порушили заборону і запускали феєрверки на честь настання Нового року.

Британці також зустрічали Новий рік виключно в тісному сімейному колі, зустрічі навіть із близькими друзями опинилися цього разу під забороною. Відзначити свято разом змогли лише люди, які проживають один з одним. У Великій Британії останнім часом складається особливо напружена обстановка, наприкінці грудня британське МОЗ визнало, що на території королівства поширюється власний штам COVID-19, який виявився заразнішим, ніж інші його різновиди.

В Італії з 22:00 31 грудня розпочалася комендантська година, кафе та ресторани цього року закриті, а італійці зустріли Новий рік у сімейному колі, в Нідерландах люди також провели новорічну ніч тихо - там до 19 січня діє режим ізоляції. У Туреччині також оголошена чотириденна ізоляція для громадян, а гуляти Стамбулом у новорічну ніч заборонили навіть туристам, на яких раніше не поширювалися заборони з режиму ізоляції.

У США зустріли Новий рік не так, як зазвичай. У багатьох містах, включаючи Лос-Анджелес і Сан-Франциско, заборонили запуск феєрверків. Площа Таймс-Сквер у Нью-Йорку цього року була практично порожня - туди пустили лише робочих, відповідальних за запуск конфеті і традиційний щорічний спуск новорічної кулі, що дає старт Новому року.

У бразильському Ріо-де-Жанейро знаменитий пляж Копакабана цього року опинився порожнім у новорічну ніч. Проте, жителі міста запускали в небо свої власні феєрверки, а також в ніч сталася акція протесту проти президента Жаіра Болсонару.

Феєрверки та лазерне шоу пройшло в Дубаї, де людям дозволили вийти на вулиці, щоб насолодитися видовищем. Всі вони наділи маски і пройшли перевірку QR-кодом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА